4K med Android

4K med Android

28-tommers 4K-skjerm med alt-i-ett-funksjonalitet.

En rekke skjermprodusenter har i senere tid lansert skjermer med 4K-oppløsning - det vil si 3 840 x 2 160 punkter. Enkelte er også nå tilgjengelig på markedet.

Fra flere er det også 28-tommers størrelse som gjelder. Dette vil være skjermer som på sikt trolig vil erstatte posisjonen dagens 27-tommere med 2 560 x 1 440-oppløsning har i dagens marked. Skjermer større enn dette vil for mange også bli for stort for vanlig skrivebordsbruk.

Prismessig ligger det også an til, i hvert fall i første omgang, være en stor prisforskjell mellom 28-tommerne og 32-tommerne som er lansert. 32-tommerne har tre-fire ganger høyere pris.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad Yoga: Fleksibel jobb-hybrid

Nvidia Tegra og Android

Lenovos Thinkvision 28 forsøker å skille seg ut fra de andre 4K-skjermene som er lansert gjennom å også være en enkel alt-i-ett-pc.

Grunnlaget for den integrerte pc-en blir en Nvidia Tegra-prosessor kombinert med Android 4.3. Det er 2 gigabyte systemminne og 32 gigabyte lagringsplass. Det er også en minnekortleser knyttet til pc-en. Man har tilkoblinet til nettverk både via trådløst og kablet nettverk.

Som skjerm har man tre HDMI-innganger og én Displayport-inngang. Dette gir muligheter ikke bare til å ha pc tilkoblet skjermen, men også for eksempel spillkonsoller og tv-dekoder.

LES OGSÅ:

TEST: Asus Zenbook UX301: Best på alt?

For proffbrukere

Lenovo har også lansert modellen ThinkVision Pro2840m. Dette er en mer tradisjonell 28-tommers 4K-skjerm som rettes mot bedriftsbrukere.

I tillegg til tilkobling via HDMI og Displayport støttes også MHL - Mobile HD Link. Dette er et tilkoblingsgrensesnitt som støttes av flere mobiltelefoner og nettbrett for tilkobling til skjerm. Aktører som står bak grensesnittet er blant annet Sony, Samsung, Toshiba og Nokia.

Prisen som er antydet for ThinkVision Pro2840m er omtrent den samme som flere andre aktører har oppgitt for sine 28-tommere - 799 dollar på det amerikanske markedet. Dette skulle per i dag tilsi i overkant av 6000 kroner inkludert norsk mva.

LES OGSÅ:

TEST: Intel NUC D54250WYK: Perfekt stue-pc?

Les om:

Komponenter