670 000 nordmenn ønsker seg pc til jul

670 000 nordmenn ønsker seg pc til jul

Passende nok viser det seg også at over en halv million av oss gjerne gir bort en pc i julegave.

En undersøkelse Norstat har gjennomført på veiene av pc-produsenten Hewlett Packard viser at 18 prosent av Norges befolkning ønsker seg pc til jul, tilsvarende 670 000 mennesker. Omtrent en halv million av oss kunne tenke seg å gi bort en pc i julegave, viser den samme undersøkelsen.

Rekordhøyt pc-salg

HP skriver i en pressemelding at salget av pc-er i Norge i år vil bli rekordhøyt, med et estimat på 1,4 millioner enheter totalt, og at salget fremdeles er voksende. HP forklarer for sin del denne trenden blant annet med bedre differensiert satsing og større fokus på behovene til ulike målgrupper når det gjelder salg av forskjellige typer datamaskiner, som for eksempel til kvinner, ungdommer og forretningssegmentet.

LES OGSÅ:

TEST: HP Envy 14 - Pen, nett og litt for dyr

- Tallene er selvsagt veldig hyggelige, og befester at interessen for pc er meget høy. Vi har hatt et stabilt godt salg i hele år, og etterspørselen etter våre nye produkter denne høsten har vært veldig god, sier markedssjef i HP Norge, Thomas Råge, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad Edge 15: En rimeligere Thinkpad

HSH, handels- og servicenæringens hovedorganisasjon, spår forøvrig at julehandelen i fysiske butikker vil øke med fem prosent i år i forhold til i fjor.

LES OGSÅ:

Nettbrett dreper ikke pc-en