Abits X38-alternativ

Abits X38-alternativ

En rekke hovedkortlanseringer kommer i kjølevannet av Intels X38-lansering. IX38 QuadGT er Abits frieri til entusiastene.

Vi har hatt svært gode erfaringer med Abits P965- og P35-baserte hovedkort. Etter en turbolent økonomisk tid for selskapet, etter at de ble satt under etterforskning av myndighetene i Taiwan, har selskapet fått nye eiere og gjenopptatt satsningen.

Mens for eksempel Asus og Gigabyte har lansert henholdsvis ni og fire modeller på X38-brikkesettet, klarer Abit seg med ett. I hvert fall foreløpig. Ut i det vi kan forstå vil Abit senere lansere modellen IX38-Max, som er et mer avansert kort.

Kortet er beregnet for DDR2-minne, som i hvert fall foreløpig gir mer for pengene enn DDR3. DDR3 er raskere, men med så høy prisforskjell kan man få høyere totalytelse ved å prioritere for eksempel raskere prosessor, raskere grafikkort, mer minne eller mer avanserte diskløsninger. Abit oppgir offisiell støtte for opptil 1 066 MHz minnebusshastighet.

LES OGSÅ: Klart for DDR3-minne?

Av funksjonalitet ellers har man seks Serial ATA-porter knyttet til brikkesette, som tilbyr støtte for RAID 0, 1, 5 og 10. Kortet har i tillegg to eSATA-porter for eksterne harddisker. Kortet har Firewire-kontroller og 7.1-kanals lydkontroller med intern digital tilkobling for grafikkort med HDMI-kontakt. Av kortplasser har man to vanlige pci-kortplasser og en pci express 1x-kontakt, samt tre pci express-kortplasser som kan benyttes for grafikkort. Kortet støtter ATIs Crossfire-teknologi for sammenkobling av brikkesett.

Naturligvis harAbit tilrettelagte løsninger for overklokkere. Man har her avkjøling av brikkesett og spenningsregulatorer, og ifølge Abit spenningsregulatorer som skal være svært nøyaktige og effektive. Erfaringen fra tidligere hovedkort fra Abit er at oppsettet for overklokking er funksjonsrikt og relativt brukervennlig. Gjennom µGuru støttes regulering av prosessorvifte så vel som kabinettvifter.

Mer informasjon: www.abit.com.tw

LES OGSÅ: Gode kort for Core 2

Les om:

Komponenter