Acer distanserer Lenovo

Acer distanserer Lenovo

Kraftig vekst og flere oppkjøp gjør at Acer utvider ledelsen til Lenovo som verdens tredje største pc-leverandør.

Acer og Levonvo sto nesten helt likt forrige kvartal, med en global markedsandel av pc-salget på henholdsvis 8,1 og 8 prosent, ifølge Gartner. Tallene tok imidlertid ikke høyde for Acers kjøp av Gateway, mens en IDC-rapport som ble lansert forrige uke viser at Lenovo fortsatt holder stand. Acers vekstrate i Europa og Asia gjør imidlertid at de snart vil være verdens tredje største pc-leverandør også ifølge IDC.

- Lenovo har vist positiv vekst globalt, men Acers oppkjøp blokkerer Lenovo fra å kjøpe verdifull hylleplass for produktdistribusjon, sier Gartner-analytiker Charles Smulders, til Computerworlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: HP fremdeles størst

I USA økte Acers pc-salg med over 100 prosent i tredje kvartal, med mindre fokus på detaljsalg, mer salg gjennom indirekte kanaler og lave priser. Acer befinner seg i lavende-markedet i USA, og med kjøpet av Gateway får de en god posisjon i mellom og høyende-markedet.

- Acer har kopiert den vellykkede forretningsstrategien fra Europa til USA, og dette vil gå ut over Lenovo, spår Endpoint-gründer Roger Kay.

Det globale salget av pc-er, bærbare og servere nådde 68,4 millioner enheter i tredje kvartal, drevet av høy etterspørsel etter bærbare i forbrukermarkedet. HP er verdens største pc-leverandør med en markedsandel på 18,8 prosess, fulgt av Dell med 14,4 prosent, ifølge Gartner.

Komponenter