Acer fremdeles størst i Europa

Acer fremdeles størst i Europa

IDC melder om tosifret vekst i det vesteuropeiske pc-markedet i tredje kvartal. Acer er fremdeles størst.

Pc-salget i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) økte med 10,5 prosent i fra tredje kvartal 2009. Til sammen ble det solgt 27,8 millioner pc-er i løpet av kvartalet. Det viser IDCs salgstall for tredje kvartal.

Blant annet melder analysebyrået om et godt skolestartsalg, men med mer beskjeden vekst enn i første halvdel i år.

Lavere vekst

Ifølge IDC kom størstedelen av veksten i tredje kvartal fra Sentral- og Øst-Europa, Midtøsten og Afrika. Ifølge IDC-analytiker Eszter Morvay kan imidlertid også de fleste land i Vest-Europa melde om tosifret vekst i skolestartsesongen.

Salget av minibærbare har imidlertid gått dårlig. Ifølge analysebyrået har dette segmentet falt med 25 prosent fra tredje kvartal i fjor som følge av fremveksten av tabletmaskiner.

- Høyt aktivitetsnivå i andre kvartal og mindre attraktive prispunkter kombinert med nedgangen i netbook-salget førte imidlertid til lavere vekst i konsumentmarkedet, sier hun.

På bedriftsmarkedet har utviklingen også vært positiv, men IDC peker på at de fleste bedrifter ikke vil foreta noen store oppgraderinger før til neste år. Samtidig har den økonomiske usikkerheten bidratt til at små og mellomstore bedrifter avventer utviklingen ut året før de eventuelt investerer i nytt utstyr.

Acer størst

Tallene viser også at Acer har beholdt topplasseringen i pc-markedet i Europa, Midtøsten og Afrika til tross for hard konkurranse fra HP.

De fem største produsentene i tredje kvartal var Acer med en markedsandel på 21,6 prosent, HP med 19,2 prosent, Dell med 9,2 prosent, Asus med 8,5 prosent, og Lenovo med 5,9 prosent.

Lenovo kunne imidlertid vise til den kraftigste veksten i løpet av kvartalet.

Produsenten økte salget med 61,1 prosent. Asus økte med 26,8 prosent og Dell med 12,2 prosent. HP økte salget med 5,6 prosent, og Acer økte salget med 3,4 prosent.