Acer med 8-tommers Windows-brett

Acer med 8-tommers Windows-brett

Vil være først ute med lite Windows-nettbrett, og lokker med inkludert Office.

I går lanserte både Asus og Samsung nye nettbrett. Det gikk mest i Android, men også litt i Windows 8.

Nå er det Acers tur i rampelyset, i det de nettopp har lansert en rekke nye Windows-enheter.

Mest spennende av nyhetene er kanskje det som etter sigende skal bli det første 8-tommers Windows 8-nettbrettet i salg.

Acer Iconia W3 er et relativt lite nettbrett med 8,1-tommers skjerm med 1280x800 pikslers oppløsning og Intel Atom Z2760-prosessor. Størrelsesmessig går den i konkurranse med enheter som iPad mini, Google Nexus 7 og Galaxy Tab 3 8.0. Også prismessig ser det ut til at Iconia W3 vil passe godt inn i dette selskapet, med en veiledende pris på 2 990 kroner med 32 gigabyte lagringsplass. En versjon med 64 gigabyte lagringsplass vil også dukke opp. Videre er det også støtte for mikroSD-kort.

- Med Iconia W3 tilbyr Acer millioner av studenter, forbrukere og yrkesaktive som skaper, leser, arbeider og spiller i Windows-miljø en komplett enhet som klarer alle oppgavene, sier Luca Rossi, sjefen for Acers forbrukeravdeling i Europa.

Acer Iconia W3 veier 530 gram og er 11,35 millimeter tykk, og bør dermed passe fint ned i selv små vesker og ryggsekker. Med fullversjonen av Windows 8 har du tilgang til både apper og vanlige Windows-programmer, og Acer Iconia W3 vil dermed kunne bli et relativt alsidig nettbrett.

Med på kjøpet får du blant annet Microsoft Office Home og Student 2013, noe som gjør det muligå bruke nettbrettet også til litt mer seriøse oppgaver. For å gjøre det enklere å benytte seg av Office-pakken vil Acer blant annet tilby Bluetoot-tastatur som ekstrautstyr. Tastaturet vil også fungere som deksel når du ikke bruker nettbrettet, og som støtte for nettbrettet når du skriver.

Acer lover opptil åtte timer batteritid. Sett i forhold til prosessor og skjermstørrelse virker ikke det helt usannsynlig. Det nye Windows 8-nettbrettet fra Acer er ventet å være klart for salg allerede denne måneden.

Les om: