Acer størst på minimaskiner

Acer størst på minimaskiner

Minimanien reddet pc-produsenten, som regner med at salget blir enda bedre i år.

Acer og Asus er erkerivaler.

De er begge markedsledere innen mini-pc-er, og det knyttet seg derfor spenning til hvor mange de faktisk fikk solgt i fjor, og ikke minst hvem som solgte flest.

Og vinneren er...

Acer, som verdens tredje største pc-maker, solgte litt over fem millioner mini-pc-er i fjor. Det fortalte administrerende direktør Gianfranco Lanci på deres kvartalspresentasjon i Taipei.

Asus, eller Asustek Computer som de egentlig heter, solgte ifølge dem selv 4,9 millioner slike maskiner i 2008.

Til tross for at det var Asus som startet mini-pc-manien med sin Eee-maskin, blir vinneren dermed Acer.

Nådde ikke målet

Det er også verdt å merke seg at Acer ikke begynte å selge sin mini-pc, Aspire One, før andre halvdel av 2008. Maskinen ble en stor hit, noe salgstallene vitner om, og selskapet innrømmer at maskinen på mange måter har reddet selskapet.

Men minimanien er ikke over.

Acer forventer å selge mellom 10 og 12 millioner mini-pc-er i året vi nå er inne i, til tross for forsiktige lommebøker verden over. Og til tross for at de ikke nådde sine mål for 2008, som var å selge seks millioner slike maskiner.

Salget skal dobles

Men finanskrisen kan tvert i mot virke positivt på salget.

Det tror i alle fall Acers styreformann J. T. Wang, som sier at forsiktige forbrukere ofte leter etter gode kjøp, og at en rimelig mini-pc kan være nettopp det.

Han får også støtte av analytikerne hos Gartner, som regner med at salget av mini-pc-er vil doble seg fra 2008 til 2009. De regner med at hele 20,2 millioner slike maskiner vil bli solgt verden over.

Les om:

Komponenter