Adobe lanserer Acrobat X

Adobe lanserer Acrobat X

Ny versjon av Adobe Acrobat er rett rundt hjørnet.

Både gratis-leseren Acrobat Reader samt Acrobat Standard- og Pro-versjonen og en egen programvarepakke kommer i versjon X - ti - når Adobe nå lanserer en flunkende ny versjon av Acrobat.

LES OGSÅ:

Sikrere Adobe Acrobat-familie

Adobes Acrobat-serie både leser, konverterer og genererer PDF-dokumenter. For Mac-brukere er støtte for PDF-visning og -skriving innebygget i OS X operativsystemet. Windows-brukere må installere dette separat.

Les også: Microsoft vil kjøpe Adobe

Adobe Acrobat Standard og Pro utvider repertoaret også for Mac-brukere når det gjelder tilleggsfunksjonalitet og etterbehandlingsmuligheter.

Det skal være bedre online-funksjonalitet i den nye versjonen, bedre integrasjon mot Microsoft SharePoint for konsernløsninger, samt bedre informasjonsflyt mot Microsoft Word og Excel.

Det grafiske brukergrensesnittet har fått seg en ansiktsløfting, der verktøyene er flyttet over i et vertikalt bånd på høyre siden. En ny og bedre visningsmodus er også utviklet - dette gjelder også gratisversjonen.

Selv om det er Pro-brukeren som får glede av flest nyheter, er det også gjort en del forbedringer på gratisversjonen. Dette gjelder for eksempel kommentering og sikkerhetsmodus for visninger. Acrobat Reader brukes i økende grad for utfylling av skjemaer på nett.

Les også: Apple vil vinne over Android

Systemkravet for Mac vil være en Intel-prosessor og OS X 10.5.8 eller senere. 1 gigabyte med minne er anbefalt, samt minst 1,2 gigabyte ledig plass på harddisken.

Acrobat X-serien vil være tilgjengelig innen utgangen av året.

Les om:

Komponenter