Adobe lanserer Flash Player 10.2 beta

Adobe lanserer Flash Player 10.2 beta

Apple og Adobe har vært i tottene på hverandre når det gjelder framtiden for rikt innhold på nettet, men nå omsetter Adobe ord til handling.

På tirsdag annonserte Adobe betautgaven av den neste Flash Player-versjonen, som selskapet hevder vil gi svært store forbedringer i videoytelsen på Mac, Windows og Linux, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Ny Flash Player for mobiler

Hovednyheten i Flash Player 10.2 kalles Stage Video, som Adobe beskriver som en ny API som gjør det mulig å spille av video i høy kvalitet og som samtidig krever mindre ressurser. Stage Video kan gjøre bruk av en datamaskins grafikkprosessor for å håndtere flere av de tyngre oppgavene i videostreaming-prosessen, noe som resulterer i meget lav belastning på cpu-en.

Jobb på flere skjermer samtidig

Det eneste utviklere trenger å gjøre for å høste fruktene er å skifte til den nye API-en i sin eksisterende Flash videospillerkode, videoer trenger med andre ord ikke å kodes på nytt. DVR-inspirerte styringsfunksjoner for avspilling samt innholdsbeskyttelse er også bygget inn i Stage Video. YouTube er blant dem som allerede er i ferd med å bygge inn støtte for den nye programvaren.

LES OGSÅ:

Adobes nye, sikrere pdf-leser lansert

Det er et par andre forbedringer i den nye versjonen også, inkludert støtte for fullskjerm video på flere skjermer. Det betyr at du kan spille av video i fullskjerm på én monitor, mens du kan fortsette å jobbe på en annen. Adobe har også tilføyd støtte for spesielle musepekere og forbedringer i tekstgjengivelse som skal øke lesbarheten.

Fortsatt konflikt mellom Adobe og Apple

Men det er Stage Video som utvilsomt vil få mest oppmerksomhet. Flash har blitt en litt betent sak for en del brukere og utviklere, særlig på Mac, hvor programvaren aldri har oppnådd det samme ytelsesnivået som på Windows. Løftet om lav cpu-belastning har vært proklamert før i og med støtte for maskinvaredekoding i Flash Player 10.1, men det stoppet ikke Apple fra å fjerne Flash Player som en del av den medfølgende programvaren på nye Mac-er.

Riktignok er Apples beslutning om å la være å forhåndsinstallere Flash Player på Mac først og fremst begrunnet ut fra sikkerhetsmessige hensyn. Om Apple vil endre holdning til Flash Player etter versjon 10.2 på grunn av økt ytelse, gjenstår å se.

Hvis du er av det eventyrlystne slaget kan du installere betaversjonen av Flash Player 10.2 nå. Adobe sier den skal være relativt stabil, men poengterer at betaversjonen i utgangspunktet er ment for utviklere. Den ferdige versjonen av Flash Player 10.2 som er ment for brukere, slippes ikke før til neste år.

LES OGSÅ:

Bedre Flash-ytelse på MacBook Air?

Les vår gode oppsummering av hva Flash-krigen mellom Adobe og Apple handler om hos Macworld her.