Adobe lanserer Project Rome

Adobe lanserer Project Rome

Project Rome flytter den kreative sviten til skyen.

Adobe lover et enkelt, men likevel kraftig, alt-i-ett grafisk verktøy med publiseringsmuligheter.

Adobe kaller dette Project Rome, og gjør dette tilgjengelig for alle som en gratis betaversjon allerede i dag. Målgruppen er alt fra privatpersoner til undervisningsbruk til små foretak. Prosjektet ble annonsert for ett år siden under Adobe MAX 2009.

Les også: Photoshop for iPad

Tjenesten kjøres enten som en nettbasert eller som en lokalt installert applikasjon. Adobe har bygget prosjektet rundt deres AIR-plattform, som er en forutsetning for å kunne kjøre Project Rome.

I første omgang har Adobe splittet opp prosjektet i to forskjellige versjoner - en for undervisningsbruk, og en for hjem og foretak. Har du en AdobeID kan denne benyttes til å dele maler, paletter og dess like. En egen online-tjeneste for utveksling av maler har Adobe også utviklet, og lagring av dokumenter kan gjøres både lokalt og mot acrobat.com eller Google Docs.

Les også: Bildene i sikkerhet i skyen

Med Project Rome kan alt fra brev, invitasjoner, plakater og annet grafisk, til animasjoner og nettsider skapes med et enkelt sett med verktøy. Brukere som er kjent med Adobes Photoshop vil raskt kjenne seg igjen i brukergrensesnittet.

Heldigvis er det også en voksen støtte for filformater. Project Rome skriver både PDF, SWF, JPG, PNG, SVG, eller FXG og Web-dokumenter. Og arbeider kan også linkes mot Facebook, Twitter, og Google Buzz.

Les også: Skummelt å kjøpe programvare?

Inntil videre fungerer Project Rome kun på desktop-løsninger, og ikke mobile plattformer. På en Mac trenger du minst en Core Duo-prosessor og OS X 10.5 eller senere. Adobe anbefaler minst 2 gigabyte med minne. Et annet krav er Flash-spilleren med versjon 10.1 eller senere - dette gjelder web-applikasjonen. For desktop-programmet behøves Adobe AIR 2 eller senere.

Du kan lese mer om, samt laste ned, Project Rome fra Adobes nettsider her. Beta-versjonen er gratis til den lanseres kommersielt, hvorpå det forventes at Adobe introduserer prosjektet som en løpende abonnementstjeneste.

Se demovideo under.