Adobe med iPad-publiseringsløsning

Adobe med iPad-publiseringsløsning

Flash-krig til tross, Adobe er på god vei til å bli venner med Apple igjen.

Adobe har offisielt annonsert en ny løsning for digitale publikasjoner kalt Digital Publishing Platform.

Med denne teknologien vil Adobe hjelpe leverandører av digitalt innhold å gjøre sine produkter tilgjengelig for iPad og andre platformer.

Adobe har brukt det møysommelige arbeidet med å tilrettelegge en løsning for tidsskriftet Wireds iPad-satsning som en prøveklut på deres nye Digital Viewer Technology for Magazines.

Les også: iPad i hendene på ebok-pirater

Adobes InDesign CS5-program var en kjernekomponent i arbeidet med å bygge en digital versjon av Wireds blad.

Objective C

Adobe adresserer med denne teknologien Apples krav om bruk av Objective C-språket som utviklingsbase for applikasjoner som kan tilbys over iTunes App Store.

Adobes kunder kan dermed fremdeles bruke kjente verktøy fra CS-sviten som utviklingsverktøy, mens Adobes løsning tar hånd om kompileringen mot iPad-operativsystemet.

Les også: Jobs fortsetter Flash-krigen

Adobes veikart for denne utviklingen vil i første omgang komme med en tilpasset løsning for iPad, og senere også for andre plattformer. I sitt videre arbeid med kryssplattform-kompatibilitet bygger Adobe videre på sin AIR-teknologi for både skrivebords- og mobile løsninger. Dette vil etter planen også inkludere støtte for Android-operativsystemet for mobiltelefoner.

HTML5

Adobe vil som et ledd i denne satsningen også gå på HTML5-teknologien, som virker som en relativt garantert fremtidig vei for moderne nettlesere. Selv Microsoft har uttalt at en kommende versjon av deres Internet Explorer nettleser vil støtte HTML5 fullt ut.

Adobe ser for seg at løsninger for tidsskrifter vil være annerledes enn deres eksisterende teknologier for å publisere e-bøker. De første anmeldelsene av Wireds iPad-app er positive, selv med den ekstra filstørrelsen som denne teknologien fremtvinger på grunn av det ukomprimerte media-innholdet.

Les også: Nå kommer tidsskrifter for iPad

Via Adobe. Trailer for Wireds iPad-app under. Wireds koster 29 kroner i iTunes App Store her.

Les om:

Komponenter