Adobe med PDF-app for iOS

Adobe med PDF-app for iOS

Konverter fil-vedlegg til PDF via skyen.

Adobes betalingstjeneste i skyen for PDF-konvertering kommer som iOS-app.

Adobe CreatePDF er en nettjeneste for konvertering av ulike filformater til PDF uten å måtte ha original-applikasjonene som disse er laget i. Tjenesten er en betalings-tjeneste med abonnements-ordninger.

Når Adobe nå lanserer CreatePDF som iOS-app, slipper man unna med et engangsbeløp mot en pålitelig PDF-converter som på sikt sikkert blir bedre og bedre.

Tanken er at man skal kunne ta e-postvedlegg eller filer fra applikasjoner eller i skyen som det ikke finnes lesere for på en iOS-enhet og få Adobe til å konvertere disse til PDF på en pålitelig måte.

Filene lastes opp til Adobes sky, konverteres og lastes så tilbake til app-en. Filene slettes fra skyen i prosessen, og straks de er tilgjengelig lokalt kan de deles med e-post eller sendes til de ulike programmene i iOS som kan lese PDF-dokumenter.

Brukergrensesnittet bærer noe preg av Adobes egne designpreferanser som ikke helt matcher Apples design-etos, men fungerer forøvrig fint. Filformater som støttes er:

  • MS Word (docx, doc), Excel(xlsx, xls), PowerPoint (pptx, ppt)
  • Adobe Illustrator (ai), Photoshop (psd) og InDesign (indd)
  • Bilder – JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
  • RTF, Text og WordPerfect
  • OpenOffice og StarOffice-dokumenter

Den mest nærliggende praktiske begrensningen er filstørrelsen i det filen først må gjøres tilgjengelig på en iOS-enhet på en aller annen måte, og derfra lastes opp til Adobes servere. Straks filen er konvertert til PDF, vil sluttproduktet antakelig være langt mer håndterbart.

Filer som lastes opp må sannsynligvis være selvforsynte i den forstand at for eksempel InDesign-filer ikke kan håndtere lenker, men må ha alt innhold innbakt. Overraskende nok er ikke EPS-formatet støttet (ennå).

Du kan kjøpe Adobe CreatePDF for iOS for 70 kroner i iTunes App Store her . Kompatibel med iPhone og iPad. Krever iOS 4.3 eller senere. Du kan se en introduksjonsvideo til appen nedenfor. Via Adobe .

Les om: