Advarer mot kriminelle via Bluetooth

Advarer mot kriminelle via Bluetooth

En britisk politistasjon tar uvanlige midler i bruk for å opplyse om kriminelle farer.

Politiet i West Yorkshire mener at folk ikke er nok oppmerksomme på hvor farlig innbruddstyver og andre småkriminelle er. Det vil de endre.

Ifølge politistasjonen er en av fire småtyverier gjort ut av uaktsomhet, altså fordi dører står åpen eller vinduer ikke er stengt. Det fører blant annet til at sommersesongen er en paradis for kjeltringer, når alle åpner dørene for å fjerne sommervarmen.

For å informere innbyggerne skal West Yorkshire politistasjonen slå på stortrommen. Allerede er 80 000 løpesedler trykket, samt 200 store plakater. I tillegg vet politiet at det er mange øltørste borgere. Derfor står esker med 50 000 ølbrikker klare for å spres til sjenkesteder i distriktet.

Men West Yorkshire-politiet stopper ikke der. Det har også gått opp for dem at det finnes moderne informasjonsteknologi. Derfor har skal det settes i bruk en løsning som sender varsling over Bluetooth.

LES OGSÅ: Zigbee: nye Bluetooth?

"En av fire kommer gjennom en åpen dør - stopp snikingen" sendes til alle som kommer innenfor 30 meter av politistasjonen.

Systemet er utviklet av Innovation Leeds.

Om teksten er riktig kan diskuteres. Selv om The Register mener antallet brukere i England som har Bluetooth slått på er forsvinnende lite, burde teksten at meldingen heller burde være:

"Pass på blå overformynderi - slå av Bluetooth!"

The Register mener også at hvis systemet ikke rekker lenger enn 30 meter, man like greit kunne rope på folk, slik at også alle som ikke har aktivert Bluetooth får med seg meldingen.

Les mer om Innovation Leeds sine Bluetooth-løsninger .