Advarer mot sommervarmen

Advarer mot sommervarmen

iPhone 3G og 3GS kan bli for varm. Her er Apples egne råd.

Den siste tiden har flere iPhone 3GS-brukere rapportert om problemer med at den nye telefonen blir unormalt varm. Noen har til og med opplevd misfarging på sine hvite iPhone-modeller. Apple har ikke kommet med noen offisiell uttalelse om påstandene, likevel har selskapet noen råd å komme angående overoppheting av både iPhone 3G og 3GS.

Rådene finnes på Apples egne support-nettsider. På nettsiden blir brukerne advart om at de kan oppleve ulike problemer dersom telefonens innvendige temperatur overstiger den normale brukstemperaturen (som ligger på mellom -20 grader til 45 grader celsius).

Lading av telefonen stopper, skjermen blir mørkere, signalet blir svakere og meldingen om at "iPhone trenger å kjøle seg ned før du kan bruke den" spretter opp på skjermen. Ifølge Apple er meldingen en sikkerhetsmekanisme som beskytter komponentene i iPhone 3G og 3GS.

LES OGSÅ:

Nye iPhone misfarges av overoppheting

Apple skriver også at overoppheting kan oppstå dersom telefonen eksponeres for direkte sollys over en lengre tidsperiode (for eksempel hvis den blir liggende i bilen) eller ved bruk av visse applikasjoner under særlig varme forhold. Ifølge Apple kan dette være når du bruker gps i bilen på en solfylt dag eller når du hører på musikk i direkte sollys.

Videre råder de til å skru av telefonen når temperatur-advarselen dukker opp på telefonen og at den flyttes til et mer kjølige omgivelser.

Apple har solgt over én million iPhone 3GS siden telefonen ble lansert 19. juni.

LES OGSÅ:

Tomt for iPhone i England

Les om: