Aggressivt grafikkort uten vifte

Aggressivt grafikkort uten vifte

TEST: MSIs vifteløse GeForce 8600GTS-grafikkort gir mye for pengene.

ATIs lansering av Radeon HD 2000-serien har ikke betydd spesielt mye for posisjonen Nvidias GeForce 8600GTS-grafikkprosessor har i markedet. ATIs Radeon HD 2600-serie er ikke på høyde, og den største konkurrenten når det gjelder dyrere grafikkprosessorer vil være Nvidias egen GeForce 8800-serie.

Med andre ord, GeForce 8600GTS regner vi fortsatt som en god kombinasjon av pris og 3D-egenskaper, kombinert med gode videoegenskaper, selv om ATI akkurat på det området har en bedre løsning knyttet til blant annet HD DVD- og Blu-ray-avspilling, samt HDMI-støtten.

Det passivt kjølte GeForce 8600GTS-kortet fra MSI leverer gode 3D-egenskaper sett opp i mot prisen.

MSIs NX8600GTS-T2D256EZ-HD har egentlig kun en større forskjell fra MSI GeForce 8600GTS-kortet vi klassifiserte som «Godt valg» i vår forrige sammenligningstest – kjølerløsningen.

I stedet for en viftebasert kjøler har MSI her tatt i bruk en passiv kjøler, hvilket betyr lavere støynivå. Riktignok er klokkefrekvensen for grafikkprosessor og minne ikke like høyt som for MSIs standardkort, men forskjellen er så liten at det ikke er spesiell praktisk forskjell. Den mer avanserte kjølerløsningen gjør kortet litt dyrere enn vanlige 8600GTS-kort.

LES OGSÅ: Guide for grafikkort

Rent ytelsesmessig blir det ikke spesielle forskjeller opp mot andre GeForce 8600GTS-kort vi har testet. Her har man støtte for DirectX 10, samt generell ytelse god nok til å kunne spille nyere spill i relativt høy oppløsning og med gode kvalitetsinnstillinger.

Funksjonalitetsmessig er kortet slik vi forventer; to dvi-kontakter med Dual Link DVI-støtte, HDCP-støtte (for den ene tilkoblingen), tv-utgang og medfølgende adaptere for analog tilkobling av skjerm. Kortet finnes også i en versjon med medfølgende hdmi-adapter (med støtte for lyd), men vi har foreløpig ikke sett dette solgt på det norske markedet. For de aller fleste er hdmi imidlertid lite aktuelt med mindre ikke pc-en skal kobles til lcd-tv eller lignende.


MSI NX8600GTS- T2D256EZ-HD

Pris: Ca. kr 1 400 inkl. mva.
Distributører: Hattelco og Norek
Internett: msi.com/eu

+ 3D-egenskaper/pris. Vifteløst.
- Ingen spesielle.


LES OGSÅ: Rimelig DirectX 10

Les om: