AirPlay gjør musikken trådløs

AirPlay gjør musikken trådløs

Integrert i iPod-docks og HiFi-forsterkere.

Med Apples nye AirPlay-teknologi kan du strømme musikken over hele huset - via WiFi eller over Ethernet.

Apple har allerede en teknologi for trådløs streaming innebygget i AirPort Express-ruterene. Disse har utganger for ekstern lyd, og kan kobles til stereoanlegg via analoge eller digitale lydkabler.

Også tredjeparts-løsninger har bygget videre på dette. Mest kjent er Rogue Amoebas AirFoil - som også finnes for PC.

Les også: AppleTV krymper og streamer

Enheter som er koblet til en slik AirPort Express vil dukke opp i listen over eksterne lydkilder i iTunes eller på en iPod Touch eller iPhone i samme WiFi-nett.

Under onsdagens iPod-lanseringsevent presenterte Apple-sjef Steve Jobs den nye AirPlay-teknologien, som bygger videre på AirTunes. Men AirPlay går ett skritt lengre.

Apple lisensierer ut teknologien til partnere i HiFi-bransjen, som integrerer denne i iPod-docks eller forsterkere. Dermed kan disse fungere som en mottaker dersom de er koblet til samme trådløse nett - eller har en kablet tilkobling.

Les også: iTunes 10 med sosialt nettverk

De mer avanserte enhetene med AirPlay-støtte vil i tillegg til å kunne spille av musikken også kunne vise informasjon om lydsporene på egne displays. Dette kan for eksempel være informasjon om gjenværende tid, spornummer, album- og sangtitler, og så videre.

I første omgang har Apple annonsert at produkter fra JBL, marantz, Bowers & Wilkins, Denon og iHome vil få AirPlay-support.

Du kan lese mer om Apples nye AirPlay-teknologi her .

Les om:

Komponenter