AirPlay Mirroring gir nye spillmuligheter

AirPlay Mirroring gir nye spillmuligheter

Med iOS 5 ble plutselig Apple TV en skikkelig spillkonsoll.

I iOS 5 som slippes på onsdag åpner Apple opp AirPlay for tredjepartsapper, noe som betyr at det blir mulig å bruke iPhone-er og iPad-er som trådløse spillkontrollere for Apple TV.

Dette har forsåvidt vært kjent en stund, men først nå begynner vi å se hvilke muligheter det gir. En kommende oppdatering av det populære bilspillet Real Racing 2 viser oss hvordan det hele kan fungere.

Ifølge Macworld Sverige blir det i den nye versjonen av Real Racing mulig for opptil fire personer spille mot hverandre på samme tv - helt trådløst. Utviklerne bak Real Racing har kalt funksjonen for Party Play, og den tar å bruk AirPlay Mirroring, altså muligheten til å speile hele skjermen på en iPhone eller en iPad på tv-en via en Apple TV-boks.

Løsningen kan nok ikke sammenlignes ytelsesmessig med en Xbox 360 eller en Playstation 3, men det ser ganske stilig ut likevel.

Ikke for alle

Enn så lenge er det bare iPad 2 og iPhone 4S som har støtte for AirPlay Mirroring - funksjonen krever en A5-prosessor. Men ikke alle spillerne må ha dette for å kunne benytte seg av Real Racing 2s nye flerspillermodus. Kun personen som er vert for spillet trenger å ha en A5-basert iOS-enhet.

Ifølge Macworld.se spiller det ingen rolle hvilke enheter resten av spillerne benytter seg av. Så lenge man kjører iOS 5, som slippes 12. oktober, så skal det funke. Og så må man selvsagt ha en Apple TV-boks. Apple TV ble nettopp lansert i Norge og koster 849 kroner inkl. mva.

Real Racing 2 koster 35 kroner, mens Real Racing 2 HD (for iPad) koster 49 kroner. Se en video av Party Play i den kommende Real Racing 2-oppdateringen i aksjon nedenfor.

Les om:

Komponenter