Akutt mangel på grafikkort

Akutt mangel på grafikkort

Ved inngangen til julehandelen er grafikkort svært vanskelig å få tak i.

Både forhandlere og sluttkunder som har vært på jakt etter grafikkort har slitt i det siste. Produksjonen henger ikke med etterspørselen, og flere lagre er tomme.

Det er særlig high end-grafikkort som mangler. Alle grafikkort som koster over 1000 kroner, både fra ATI og Nvidia mangler, forteller Stig M. B. Knutsen i Hattelco.

- Det er akkurat likt i Sverige og Norge. Mangelen gjelder fra midrange og oppover. Vi har snakket med produsentene, og de er like frustrert over mangelen som oss, og vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på når dette blir løst.

Kenneth Jesmin er produktsjef i Hattelco Sverige, og forteller til kanalnettstedet it24.se at flere produsenter har problemer.

– Om man snakker med produsenter som Asus og Gigabyte, så ser de ingen ende på mangelen i det neste kvartalet.

Forårsaket av silisiummangel

Leverandøren AMD, som eier grafikkortprodusenten ATI, erkjenner at de har et stort problem med å komme etterspørselen i møte.

- Etterspørselen var større enn vi trodde og produksjonen har ikke hengt med. Mangel på silisium har gjort at fabrikkene ikke har kunnet øke produksjonen i den takt man gjerne skulle ønsket. Men nå håper vi at produksjonen skal kunne møte etterspørselen bedre enn tidligere, sier Andrew Buxton, europeisk kanalansvarlig i AMD, til IT24. Heller ikke han tør å spå når mangelen går over.

- Vi forsøker så godt vi kan å demme opp. Etter det jeg erfarer blir mangelen rettet opp hos produsentene, og vi håper at nye produkter kommer ut på markedet neste uke eller uken etter der igjen, sier Buxton.

Les om: