Al Gore med interaktiv iPad-bok

Al Gore med interaktiv iPad-bok

Boken «Our Choice» har blitt til en rik multimedia-app for iOS-enheter.

En iPad er en gjenstand som lar deg lese bøker, elektronisk.

Men som en kraftig og håndholdt "etter PC-æra"-enhet kan en iPad også vekke en historie til live ved hjelp av audiovisuelt ekstramateriale i en rik, multimediaopplevelse.

Med boken Our Choice ønsker Nobelspris-vinner (og Steve Jobs-venn) Al Gore å forandre verden, og med appen med samme navn tilsvarende for e-bok-sfæren.

Fotografier, infografikk, animasjoner, video og Al Gores egen fortellerstemme smelter sammen i denne interaktive, rike fortellingen som spesielt utnytter iPad-ens generøse og lyssterke skjerm.

Boken tar for seg favorittemnet global oppvarming (som mange mener egentlig man egentlig bør omtale som klimaendringer, slik de for eksempel gjør i Tyskland), og tidligere visepresident Gore beriker opplevelsen med egen stemme. I tillegg er det over en time med dokumentarmateriale inkludert, så alt ligger til rette for en fengslende leseopplevelse.

I finere bokkretser blir man kanskje sett ned på om man velger å se filmen fremfor boken, men med dette emnestoffet tror vi at appen overgår 'døde trær'-utgaven. Se trailer og demovideo nedenfor.

Du kan kjøpe Our Choice for iPad og iPhone fra iTunes App Store for beskjedne 29 kroner her. Kompatibel med iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch (3. generasjon), iPod touch (4. generasjon) og iPad. Krever iOS 4.2 eller senere.

Via PushPopPress.

Al Gore's Our Choice from Push Pop Press on Vimeo.

Al Gore's Our Choice Guided Tour from Push Pop Press on Vimeo.

Les om:

Komponenter