Alkometer for iPhone

Alkometer for iPhone

Burde kanskje kobles til Facebook-appen også?

Litt for mye innabords?

Best å la andre ta rattet. Men hvor går grensen?

For mange hører ett glass eller flere med til et lystig lag. Og selv om dette kanskje letter på stemningen, setter det fort en brå stopp på evnen til - og lovligheten av - å kjøre bil.

Det finnes selvfølgelig tommelfinger-regler på hvor mye alkohol du kan konsumere og fremdeles lovlig kan betjene et kjøretøy, men sannheten vil alltid avhenge av deg selv og kroppen din.

Så for å være på den sikre siden kan du ha med deg et alkometer - et instrument som måler alkoholnivået ved å kontrollere pusten. Og nå finnes det altså også et som du kan ha i lommen og koble til din iPhone.

Breathometer startet sitt liv som et finansierings-prosjekt på Indiegogo, en variant av Kickstarter der du kan gi din støtte til prosjekter som settes ut i live når finansieringsmålet er nådd. Breathometer for iPhone har rundet dette målet, men det er fremdeles noen dager igjen til å henge seg på for å få en slik alkotest.

Teknologien som benyttes er ny, og loves å være mer nøyaktig enn liknende produkter på markedet fra før. Og siden din iPhone med en egen app står for kalkulasjonen, blir selve måleenheten liten og kompakt, og kan hektes på nøkkelringen.

Siden prosjektet nå har rundet break even, betyr det at man er garantert å motta selve produktet. Spørsmålet er bare når - og dette avhenger av prisen du er villig til å betale.

Den laveste prisen, på 20 dollar, sikrer deg leveranse først over nyttår. Går du opp på kjøpssummen, synker leveringstiden.

Les mer om - samt bestill - Breathometer her . Se en promo-video nedenfor. (Macworld.no garanterer forøvrig ikke at du slipper promillestraff dersom Breathometer ikke gir riktig utslag...)

Les om:

Komponenter