Alle elsker Mac - igjen

Alle elsker Mac - igjen

Apple overgår alle forventninger, og overrasker Wall Street med et rekordresultat.

Apple holder stø kurs oppover, og knuser til og med optimistiske forventninger fra analytikerne. Salg av musikkspillere har vært nøkkelen til en gedigen oppgang i antall solgte datamaskiner fra Apple.

Apples presenterte sin rapport for siste kvartal i 2008 i går. Selskapet slo alle forventninger på både omsetning og nettoresultat.

Inntektene kom på 10,17 milliarder dollar, mot 9,6 milliarder dollar i samme periode i fjor. Nettoresultatet kom på 1,61 milliarder dollar.

Mac-oppgang

Gjennom det siste kvartalet solgte Apple 2,5 millioner Mac-er. Det bærbare segmentet sto for 77 prosent av Mac-salget. I alt ha antallet solgte datamaskiner økt med ni prosent i forhold til samme periode i fjor.

Dermed slår Mac-divisjonen Apples egen Ipod-suksess . Selskapet solgte tre prosent flere Ipod-er enn de gjorde i fjor. Til tross for lav vekst var også dette tallet høyere enn forventet.

Iphone-salget gikk opp med 88 prosent, til 4,4 millioner eksemplarer. I hele 2008 har 13,7 millioner mennesker i 70 land skaffet seg en Iphone, men tallet havnet likevel under analytikernes forventninger.

Mens Apples oppgang startet i USA, er veksten i 2008 mest i resten av verden. I land som Canada og Italia økte Apple med 20 prosent.

Apples aksjeverdi steg med 9,1 prosent etter at kvartalsrapporten ble publisert.

Komponenter