Alle vil ha Nehalem

Alle vil ha Nehalem

Intels Nehalem er ikke en gang på markedet ennå, men tre giganter har allerede kastet seg på bølgen.

I dag ble Lenovo den andre store pc-leverandøren til å lansere arbeidsstasjoner basert på Nehalem Xeon-brikken som slippes neste uke. Også Dell vil ta i bruk brikken rimelig fort, på sine servere.

Aller først ut med å lansere bruken av prosessoren på arbeidsstasjoner, var Apple.

Lenovo med Nehalem-arbeidsstasjoner

For Lenovos del er det snakk om arbeidsstasjoner ment for brukere som trenger kraft til avansert grafikk – for eksempel spilldesignere, ingeniører eller øvrige skapere av digitalt innhold, ifølge talskvinne Kirsty Fair.

For de som ikke trenger full pupp lanseres Thinkstation D20, som støtter opptil 12 gigabyte minne, mens de som virkelig trenger kraft kan boltre seg i S20, som kan takle opptil 96 GB ram.

Dell med Nehalem-servere

Dell sier også at de brygger på noe Nehalem-basert. På en pressekonferanse på torsdag skal de presentere nye servere i tillegg utbedring av sin lagringsløsning.

- Vi har en stor nyhet som kommer i løpet av de neste dagene rundt Intel Nehalem-arkitekturen, eller ellevtegenerasjons bedriftsarkitektur, sammen med forbedringer av våre tjenester og styrking av Equilogic lagringsløsninger, sa Michael Dell på en nyhetskonferanse i Tokyo.

Brikke med egen minnekontroller

Prosessoren som den ene leverandøren etter den andre nå kaster seg på, skal tilby kjappere applikasjonsytelse sammenlignet med tidligere Xeon-brikker. Brikkene fjerner en flaskehals i den tidligere kjernemikroarkitekturen for å forbedre hastighet og ytelse per watt.

Mikroarkitekturen kommer med integrert minnekontroller og en har en kjappere måte å kommunisere med enheter som grafikkort og øvrige utenforstående brikker.

Les om:

Komponenter