Alt om spill på Mac DEL 2: Hvordan er utvalget?

Alt om spill på Mac DEL 2: Hvordan er utvalget?

At det finnes få spill til Mac er snart kun en myte. Her er den andre av sju artikler om spill på Mac.

I første del av vår artikkelserie om spill på Mac kunne vi lese at Mac blir stadig mer aktuell som spillplattform.

Så om vi sier at iPhone - og nye iPad - er en egen plattform for seg, og sånn sett ikke påvirker spillenes posisjon på Mac-en spesielt - hvordan er det nå med Mac-en? Finnes det likevel gode spill for Mac?

Klart det gjør det - bare ikke så mange som for våre Windows-naboer. Men det skjer også spennende ting for Mac-spillentusiaster i den nære fremtid.

Steam

I neste uke kommer nemlig Steam, Valves populære "App Store for spill", til Mac. En svært spennende nyhet for Mac-brukere, ettersom Valve har mange spennende spill i repertoaret, for eksempel Half-Life-serien, Left for Dead og Portal.

Steam er bare er en online-butikk for Valve. Hva slags spill som eventuelt kommer for Mac er ennå ikke klart. Gamespot hevder imidlertid at Mac-brukere i første omgang vil få tilgang til blant Half-Life- og Left 4 Dead-seriene, samt Team Fortress 2, Counter-Strike og Portal.

Oppdateringer til spill vil lanseres samtidig for både Mac og Windows. Mac- og Windows-brukere vil dessuten kunne spille og kommunisere på de samme serverne og spillrommene.

Spill fra Blizzard

En annen interessant nyhet er at spillet Starcraft 2, som for tiden er i beta-fasen, snarlig kommer ut. Vi har forstått det slik at Starcraft 2 vil komme samtidig for Windows og for Mac. Blizzard sier selv at dette vil skje i løpet av året.

Starcraft-spillene er utviklet av programvarehuset Blizzard, som er kjent for å ha god Mac-støtte.

Blizzard lager spill primært i genren RPG og MMORPG. Blizzard har Mac-versjoner av flere populære spill, deriblant World of Warcraft og Diablo. Siden skal både World of Warcraft: Cataclysm samt Diablo III komme for Mac samtidig som for pc. Spillene er fremdeles under utvikling - men vi gleder oss!

Oversatt fra Windows

Som oftest er de største og mest omfattende spillproduksjonene for Mac en oversettelse fra en annen plattform, primært Windows-verdenen. Et firma som har spesialisert seg på dette er Aspyr.

Aspyr har brakt Mac-entusiastene OS X-versjoner av spill-suksesser som The Sims, Call of Duty 4, Quake 4, Doom 3, Command & Conquer, Civilization, Tiger Woods PGA Tour, Tomb Raider, Indiana Jones, Star Wars, Harry Potter, Tom Clancy’s Rainbow Six, Guitar Hero og mange flere.

Aspyr er et utrolig godt utgangspunkt dersom man ønsker å orientere seg i hva slags versjoner som finnes for Mac av de store, kjente spillene.

Nedlasting

Et ypperlig sted å lete etter rimelige og enklere spill, som ofte også fungerer på eldre PowerPC-maskiner, er nettbutikken macgamestore.com . Her finnes det over 700 forskjellige spill i forskjellige prisklasser. Mange av spillene koster mellom 50 og 100 kroner. Mange ulike kategorier spill er representert, så her vil det være noe for enhver. Målgruppen for disse spillene er som oftest de som betrakter seg som mer avslappede spillere som ikke skal ha det nyeste og råeste, men som likevel vil ha det gøy.

Andre slike nettsteder er macgamefiles.com og gametreeonline.com. Her kan en også kan finne en rekke indie-spill som for eksempel det ypperlige World of Goo (finnes på flere plattformer).

En annen god nettside å lete etter Mac-spill på er faktisk Apples egen side for spillnedlastinger. Her legges det ut demoer og oppdateringer for mange populære titler for Mac-er.

Apple har tilsvarende en egen seksjon for spill i sin nettbutikk, men dette er fysiske kopier av spillene som må bestilles for postforsendelse. Da kan det være like greit å stikke innom en lokal Mac-forhandler for å se hva som finnes i hyllene der.

PopCap

Men det finnes også kvalitetsspill fra mindre selskaper, som for eksempel fra PopCap. PopCap står bak høydepunktene Bejeweled, Peggle, Zuma’s Revenge og Plants vs. Zombies – sistnevnte er nylig ute på iPhone. Alle PopCap-spill har høy kvalitet med gjennomført grafikk og spillbarhet.

De er bare mindre spill enn de store episke monstrene som Assassin’s Creed og dess like. PopCap-spillene koster 135 kroner, krever som oftest Intel-prosessorer og er tilgjengelige for nedlasting direkte fra nettet.

I DEL 3 AV ARTIKKELSERIEN "ALT OM SPILL PÅ MAC" BRINGER VI EN OVERSIKT OVER HVILKE MAC-ER SOM EGNER SEG BEST FOR SPILLING. FØLG MED PÅ MACWORLD.NO I MORGEN, LØRDAG 8. MAI.

Komponenter