Amazon lanserer egen Mac App Store

Amazon lanserer egen Mac App Store

Ikke like brukervennlig, men har programmer fra både Microsoft og Adobe.

Amazon åpnet i går en markedsplass for nedlastbare programer under navnet «Mac Software Downloads». E-handlegiganten har tidligere tilbudt programvare for Mac såvel som Windows via sine nettsider, men det er første gangen selskapet har laget en dedikert butikk for Mac, skriver Macworld Sverige.

Amazon har valgt å ikke døpe den nye markedsplassen App Store, antagelig for å unngå ytterligere juridiske problemer med Apple. De to selskapene er allerede i strid med hverandre over Amazons Appstore for Android, som Apple hevder er varemerkebrudd.

LES OGSÅ:

Apple saksøker Amazon for App Store

Microsoft og Adobe med

Til forskjell fra Apples egen Mac App Store, som åpnet dørene for fem måneder, siden tilbyr Amazon Microsoft Office 2011 for Mac. Microsoft har selv sagt de vil vurdere om de skal slippe programpakken på Mac App Store eller ikke. Motforestillingen er antagelig at Apple tar 30 prosent av fortjenesten på alle programmer som selges via selskapets Mac App Store. Adobe Elements 9 finnes i Amazons katalog - heller ikke denne er tilgjengelig fra Apple.

Det finnes nærmere 250 titler på Amazons Mac Software Downloads til å begynne med, de fleste av dem nytteprogrammer relatert til bokføring og språkkurs. Det finnes også 46 spilltitler. Til sammenligning hevder Apple at Mac App Store har over 400 titler innen business-kategorien alene.

LES OGSÅ:

Microsoft inntar Mac App Store

Flere forskjeller

Kunder som kjøper programmer fra Amazons butikk, kan laste ned programmene et ubegrenset antall ganger. Programmene lastes ned via Amazons nedlastingsprogramvare. Amazon tilbyr imidlertid ingen oppdateringsfunksjon som Apple, men setter heller sin lit til programmenes innebygde oppdateringsfunksjoner. Amazon påpeker også at for noen programmer vil man måtte gå via utviklerens hjemmesider.

Slik er det ikke hos Apple, som krever at utviklere fjerner alle funksjoner for automatisk oppdatering av programvaren når de sender inn programmet til Mac App Store. Alle programoppdateringer må gjennom en godkjenningsprosess før de kan legges ut for nedlasting på Mac App Store. Ganske brukervennlig, men ikke nødvendigvis helt optimalt. I forrige uke ble Apple kritisert for å ha gamle versjoner av noen programmer i sin programbutikk, selv om nye versjoner (som gjerne kan består av sikkerhetsoppdateringer) er tilgjengelig direkte fra utvikleren.

Amazons programbutikk krever for øvrig Mac OS X 10.5 Leopard eller senere. Apples Mac App Store krever den siste versjonen OS X 10.6. Snow Leopard.

LES OGSÅ:

Kritiserer Mac App Store for trege oppdateringer

Komponenter