Amazon oppdaterer Kindle for Mac

Amazon oppdaterer Kindle for Mac

Nye søkefunksjoner og mer Mac-aktig grensesnitt.

Amazons oppdaterte e-bokleser lar deg legge til og redigere notater og markere tekst, og alt synkroniseres på tvers av alle Kindle-enheter og -programmer ved hjelp av selskapets Whispersync-teknologi.

Oppdateringen kommer også med funksjoner for å søke inni en bok, en funksjon som har vært etterspurt av mange. Lesemodus i flere kolonner er også på plass.

I tillegg til en rekke nye funksjoner, kommer Kindle for Mac med et oppfrisket brukergrensesnitt som er mye renere og har et mer Mac-lignende utseende, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Windows, iPhone, iPad

Med Kindle for Mac kan du lese e-bøker du kjøper fra Amazons Kindle Store. Ifølge Amazon har nordmenn tilgang på over 480 000 engelskspråklige bøker via e-bokbutikken, i tillegg til en rekke internasjonale aviser og magaziner.

Kindle-programmet synkroniserer bokmerker og notater på tvers av hele Kindle-økosystemet, både til Amazons egne lesebrett men også en rekke Kindle-applikasjoner for både pc og smarttelefoner. Kindle finnes i egne applikasjoner for både iPhone og iPad.

Kindle og Kindle Store er Apples store konkurrent på e-bokmarkedet. Apple har selv sin egen iBookstore med tilhørende iBooks-applikasjon for iPhone og iPad, men nettstedet TUAW hevder Apple ligger langt bak konkurrenten. I USA finnes det over 780 000 e-bøker på Kindle Store. Til sammenligning finnes det rundt 60 000 i iBookstore, hvorav cirka halvparten kommer fra Project Gutenberg. Apple mangler dessuten en dedikert Mac-applikasjon for e-boklesing.

Kindle for Mac er gratis og krever OS X 10.5 eller høyere. Last ned her.

Les om:

Komponenter