Amazons nettbrett blir billig

Amazons nettbrett blir billig

Det ligger an til at Amazons nettbrett vil selges til lavpris - muligens tusenlapper mindre enn iPad.

På andre siden av dammen har det de siste ukene blitt tydelig at ting selger godt, bare de er billige nok. Etter at HP meldte at de ville slutte produksjon av nettbrett og telefoner, samt avslutte utviklingen av WebOS, ble prisene på HPs nettbrett, TouchPad, dumpet ned til gi-bort priser. Og folket flokket til butikkene.

Kanskje er det nettopp det Amazon har i tankene når det nå meldes at prisen på deres kommende nettbrett, som er ventet klart for salg i månedsskiftet september/oktober, vil settes langt lavere enn prisene på konkurrerende nettbrett. Det snakkes om priser som er flere hundre dollar lavere enn iPad, noe som fort kan bety både en eller flere tusenlapper. Kilder med kontakter i Amazon har fortalt New York Post at nettbutikken planlegger å selge nettbrettet langt billigere enn iPad, uten å nevne noe mer konkret om prisene.

Det kan dermed virke som om Amazon velger en strategi nær opp mot det vi tidligere har sett med blant annet spillkonsoller, hvor selve konsollen selges med tap - så henter man heller inn pengene på innhold og tilbehør i ettertid. Det blir spennende å se om dette er en strategi som også kan fungere når det gjelder nettbrett.

Enn så lenge har det blitt sagt lite rundt spesifikasjonene på Amazons kommende nettbrett, men nyheten om at det skal selges på billigsalg bidrar nok likevel til økt interesse. Så langt vil ryktene ha det til at nettbrettet blir utstyrt med skjerm på ni tommer og Android 3.2. Det er noe mindre enn skjermen på iPad.

Det ryktes videre at Amazon vil slippe i alle fall to versjoner av nettbrettet, en med tokjerneprosessor til normal bruk, og en med firekjerneprosessor til tyngre bruk.

Vi regner med at Amazon vil fortelle mer i tiden frem mot lansering. Gitt at prisen faktisk blir langt lavere enn for de konkurrerende nettbrettene, kan Amazon uansett ha en vinner på gang - i alle fall om den klarer å matche ytelsen og brukervennligheten iPad leverer, eller kanskje til og med blir bedre. Et eksempel på at pris virkelig kan hjelpe på salget, er den enorme oppmerksomheten og den store etterspørselen etter HPs TouchPad etter at prisene falt, og det til tross for at både maskinvaren og programvaren er noe svakere enn iPad.

Det blir spennende å se hva Amazon finner på, og for så vidt om nettbrettet finner veien over atlanteren. Det begynner å bli en stund siden Amazons lesebrett, Kindle, kom i salg, uten at vi har sett stort til det i vår del av verden. Da med mindre folk har tatt seg bryet med å bestille det fra utlandet. Vel så spennende blir Apples svar på noe som kan se ut til å bli en relativt agressiv prising. Vil selskapets senke iPad-prisene for å møte konkurransen?

Les om: