AMD og ATI fusjonerer

AMD og ATI fusjonerer

AMD og ATI er nå offisielt ett selskap. Ny struktur skal bidra til at selskapet begynner å tjene penger.

AMD kjøpte i slutten av 2006 grafikkprodusenten ATI for rundt 5,4 milliarder dollar og ble med det en dominerende aktør også på markedet for grafikkort.

I tillegg til ATIs grafikkort fikk AMD tilgang på brikkesett med integrerte grafikkmuligheter. Men oppkjøpet har ikke gitt de finansielle eller teknologiske fordelene AMD hadde forventet da de annonserte oppkjøpet.

Ikke lenge etter kjøpet annonserte AMD at de planla å utvikle en prosessor som kombinerte grafikk og hovedprosessor på en enkelt brikke. Men i fjor ble lanseringsdatoen for den kombinerte brikken utsatt fra 2009 to 2011 grunnet økonomi- og utviklingshensyn.

Inntil nylig har ATI vært en divisjon i AMD, men denne uken annonserte AMD at de nå slår sammen aktivitetene i de to selskapene og samler prosessor- og grafikkteknologiene under ett tak.

Målet er å forenkle integrasjonen av systemer og brikker og oppnå lønnsomhet etter mer enn to finansår med underskudd. Nylig skilte selskapet også ut produksjonen til Global Foundries for å kunne kutte ned kostnader og fokusere på brikkedesign.

ATI lever videre

Ifølge Drew Prairie, talsmann for AMD, vil sammenslåingen av enhetene for hovedprosessorer og grafikkenheter gjøre AMD mer effektivt sammenliknet med tidligere da selskapene opererte hver for seg.

Den nye strukturen skal gjøre det enklere for produktavdelingene å samarbeide og skape tydeligere ansvarsområder for utvikling, salg og markedsføring av teknologi.

Omorganiseringen vil resultere i fire hoveddivisjoner. Produktdivisjonen vil være ansvarlig for grafikk- og prosessorproduktene og brikkedesign. Gruppen vil ledes av Rick Bergman, som tidligere var ansvarlig for grafikkprodukter i AMD.

De andre divisjonene omfatter markedsføring, kundeservice og Advanced Technology Group, som vil fokusere på utvikling av ny teknologi.

ATI-merkevaren vil ikke forsvinne selv om virksomheten nå opptas i AMD. Selskapet vil fortsette å selge grafikkortet med ATI-logoen. Ingen ansatte skal ifølge AMD miste jobben som følge av omstruktureringen.

LES OGSÅ: AMD har en mini-plan

Les om: