AMD har en mini-plan

AMD har en mini-plan

AMD har akkurat offentliggjort strategien for de to neste årene.

Det siste året har de aller fleste pc-leverandørene kommet med såkalte mini-pc-er, og de aller fleste av disse bruker Intels billige Atom-prosessorer.

AMD har på sin side ikke helt fått tak i dette markedet, og det er kun u-lands-pc-en fra OLPC (One laptop per child) som bruker AMDs Geode-prosessor.

Nå har imidlertid AMDs Randy Allen og John Taylor lettet litt på sløret, skriver Computersweden. I en nettoverført pressekonferanse kan de fortelle at selskapet i løpet av neste år skal komme med nye prosessorer og brikkesett som med de foreløpig navnene Conesus, Yukon, Huron og Congo. Alle skal ifølge AMD selv ha betydelig bedre minnestøtte enn Intels Atom-prosessor.

LES OGSÅ: Kappløpet skifter retning

AMD satser på at deres nye brikker dermed skal passe bedre til ultrapotable flerbruks pc-er enn hva Atom gjør i dag.

- Den viktigste målgruppen er slanke maskiner med litt større skjermer, hvor man har flere muligheter enn med dagens varianter av minibærbare, sa John Taylor under webkonferansen.

Ifølge Computersweden vil AMD bygge grafikk inn i prosessoren ved hjelp av teknologi fra grafikkortprodusenten ATI - et selskap AMD kjøpte opp for to år siden. Det betyr imidlertid ikke at selskapet helt og holdent bygger sammen grafikkortet og prosessoren, iallfall ikke ennå.

Men et slikt prosjekt er også i gang. Bærbare og stasjonære pc-er med en fullintegrert grafikk- og prosessorbrikke kommer imidlertid ikke før 2011.

LES OGSÅ: Atom med integrert grafikk

Planen AMD har presentert viser at selskapet ikke har gitt opp utviklingen av produkter for bærbare enheter, noe det har vært spekulert i etter at selskapet trappet ned utviklingen av Geode-serien.

Om de nye prosessorene kommer ned i pris, slik at de passer i maskiner til noen få tusenlapper, gjenstår å se. I dette markedet kan det like godt være Via som gir Intel konkurranse med prosessoren Nano, som nå rulles ut til pc-produsentene, skriver Computersweden.

Men i alle fall én lavpriskunde er klar for AMD.

- Vi fortsetter samarbeidet med AMD i XO-2, sier informasjonsansvarlig Jackie Lustig i OLPC.

OLPC XO-1 bygger på en enkel Geode-prosessor, mens det i XO-2 loves bedre støtte for video og doble skjermer, samt et grensesnitt tilpasset trykkfølsomme skjermer.

Les om:

Komponenter