AMD - nå med minnemoduler

AMD - nå med minnemoduler

Nytt satsningsområde for prosessorprodusenten.

AMD kjenner vi primært som produsent av prosessorer og grafikkprosessorer. Dette er imidlertid bare en del av bedriften - selskapet har også teknologi og produserer produkter på flere mindre profilerte områder. Blant annet har AMD underselskaper som leverer flashminne.

AMD har nå også lansert egne minnemoduler for pc-er. Selskapet skal ha produkter som rettet mot både vanlige brukere, ytelsesorienterte brukere og entusiaster som blant annet ønsker å overklokke.

Minnemodulene skal være ekstra testet og optimalisert opp i mot AMDs plattformteknologi, både når det gjelder prosessorer og brikkesett, samt opp mot AMDs OverDrive-programvare for overklokking og systemoptimalisering.

LES OGSÅ:

TEST: Asus E35M1-M Pro - Klar med Fusion

Minnemodulene vil ikke være produsert av AMD selv, men av partnere. Hvilken partner som står bak, vil modulen være merket med. Dette betyr at ellers anerkjente minneprodusenter vil kunne få produkter levert under AMD-navnet. I starten er det Patriot og VisionTek som vil stå bak AMD-minnemodulene, som vil være utviklet i samarbeid med AMD.

Det er foreløpig uklart om AMDs minneprodukter vil bli tilgjengelig på det norske markedet.

LES OGSÅ:

TEST: Intel Sandy Bridge-E: Intel øker forspranget

Les om:

Komponenter