AMD satser fortsatt på AGP

AMD satser fortsatt på AGP

Sitter du med et aldrende hovedkort med AGP-port? Frykt ikke, AMD lover å fortsette å utvikle grafikkort for den gamle standarden.

Det er en stund siden PCI Express kom på markedet, og selv om de aller fleste nye hovedkort og datamaskiner benytter seg av standarden, finnes det fortsatt utallige maskiner med AGP-port ute blant forbrukerne

LES OGSÅ: Monstertest av rimelig og kraftig 3D

Det blir neppe aktuelt å gå helt tilbake til den aldrende standarden, til det er den for treg. PCI-e er atskillig raskere, noe som er nødvendig for nyere spill. Men om du ikke spiller de heftigste nye spillene vil AGP duge en god stund til.

AMD/ATI har allerede utviklet en AGP-kompatibel versjon av R600-serien med grafikkort, men den er kun på prøvestadiet. Så langt ser det ut til at R600-brikkene krever mer strøm enn AGP-porten klarer å levere.

Dermed ser det ikke ut til at det er de heftigste kortene som vil komme med AGP, derimot lover AMD at det vil komme en rekke mellomklasse- og billigkort med støtte for AGP.

AMD bekrefter AGP-satsing

I et intervju med tyske PC Games Hardware bekrefter Vijay Sharma, AMDs markedsføringssjef for grafikkort, at AMD har teknologien klar, og at det nå er opp til grafikkortprodusentene å lage kort med AGP-støtte.

Konkurrenten Nvidia ser ikke ut til å følge AMD/ATI når det gjelder AGP. De oppgir nemlig at deres nye DirectX 10-kompatible grafikkprosessorer i G80-serien mangler støtte for teknologien.

Nyheten fra AMD lover godt for de som vil ha litt vassere grafikk til spill, men som ikke vil oppgradere hele maskinen for å få det.

Faren er at nye, kraftige grafikkort med støtte for AGP vil holdes igjen av aldrende prosessorer og tregt systemminne. Det er også verdt å merke seg at en slik løsning neppe vil være kapabel til å kjøre de nyeste og mest grafisk krevende spillene.

Det er ventet at AMD/ATI vil offentliggjøre mer informasjon rundt sine nye grafikkprosessorer, og eventuell støtte for AGP i løpet av april.

LES OGSÅ: ATI stresser med Vista