AMD satser på tre kjerner

AMD satser på tre kjerner

I et forsøk på å distansere seg fra Intel, vurderer AMD nå prosessorer med tre kjerner.

Selskapet håper nå at tre er det magiske tallet, og velger nå å satse på trekjerneprosessorer som et alternativ til både egne, og Intels firekjernevarianter.

For bare en ukes tid siden kunne AMD endelig presentere sin første firekjerneprosessorer. Nå er det allerede duket for den neste store nyheten. Phenom X3 er basert på AMDs firekjerneprosessorer, og er planlagt å bli en mellomting mellom Duo og Quad-teknologien.

Ved å gå for tre kjerner kan AMD nå distansere seg fra Intel, og tilby kundene et alternativ til billigere tokjerneprosessorer, eller dyrere firekjerneprosessorer. Intels prosessorer med fire kjerner er bygd opp på en slik måte at det er svært vanskelig for selskapet å lage prosessorer med tre kjerner. Dermed vil AMD etter alt å dømme bli alene om å levere trekjernemodeller.

En annen grunn for å satse på en slik prosessoroppbygging er at selskapet fortsatt kan bruke firekjerneprosessorer som ikke har bestått kvalitetsjekken, så fremt de fortsatt har tre fungerende kjerner.

Selskapet har ikke gått ut med priser eller modellbetegnelser for de kommende trekjerneprosessorene, men etter planen skal de nye prosessorene være klare for salg like over nyttår.

Les mer hos LaptopLogic.

LES OGSÅ: Klart for Barcelona

Les om: