AMD slår Stoltenberg

AMD slår Stoltenberg

AMD lover utslippsreduksjon på 40 prosent. Flere toneangovende it-selskaper er i ferd å ta et krafttak for å bli mer miljøvennlige.

Mange teknologiselskaper bruker store ressurser på å lage mer miljøvennlige produkter. Mange av dem tar nå også et kritisk blikk på seg selv og sin egen virksomhet.

I USA har over hundre selskaper, blant annet AMD og Sun, forpliktet seg til tiltak som å redusere energiforbruket, konvertere til fornybar energi og til å selge ledige kontorlokaler slik at de kan tas i bruk av andre.

Ned 40 prosent

AMD lover å redusere utslippet av drivhusgasser med 40 prosent innen 2007, med 2002 som referanse. Selskapet skal blant annet bygge et nytt kontorbygg på 80.000 kvadratmeter, hvor strømforsyningen i sin helhet er basert på fornybar energi. AMD skal også redusere bruken av perfluorkarboner, et miljøskadelig stoff som brukes under framstilling av halvledere.

Tilsvarende skal Sun redusere utslippet av drivhusgasse med 20 prosent innen 2012, også det med 2002 som utgangspunkt. Sun er ifølge IDGs nyhetstjeneste et av de første selskapene som oppretter en egen avdeling for miljøvern.

LES OGSÅ: Apple får miljø-stryk

Utfordringene til selskapene er at de ikke vet hvor mye skadelige gasser som ble sluppet ut i 2002. Men ifølge Subodh Bapat, som jobber med disse spørsmålene i Sun, skal det la seg gjøre å tallfeste utslippene.

- Jobb hjemme!

Sun oppfordrer også sine ansatte til å arbeide hjemme, noe som gjør at de slipper å sitte i bilkø og spy ut eksos. Resultatet av mer hjemmejobbing er at selskapet i fjor kunne selge et stort kontorkompleks som sluker mye energi til oppvarming, kjøling og lys.

Les om:

Komponenter