AMD utfordrer Intel i markedet for minibærbare

AMD utfordrer Intel i markedet for minibærbare

Lanserer Fusion, hybridbrikker med integrert grafikk og støtte for DirectX-11.

Mindre og mer strømeffektive minibærbare maskiner utstyrt med AMDs kommende Fusion-hybridbrikker kommer i butikkhyllene på nyåret, melder PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Intel vil inn i telefonen din

Dual Core

Brikkene har fått kodenavnet Ontario, som har prosessorer basert på AMDs nye Bobcat lavenergiarkitektur, sier talsmann for AMD, Gary Silcott.

Ontario-brikkene er en del av brikkefamilien Fusion. I disse brikkene kombineres en hovdeprosessor og en grafikkprosessor på én bit med silikon. De første Ontario-brikkene kommer til å inneholde to Bobcat-prosessorkjerner (dual core) og en grafikkprosessor med støtte for DirectX-11.

AMD sier ikke hvor mye strøm Ontario-brikken bruker, men Bobcat-prosessorkjernen skal kunne kjøre på mindre enn 1 watt. Hvor mye strøm den integrerte GPU-kjernen trenger sier AMD heller ingenting om.

LES OGSÅ:

Atom for tavle-pc og mobil

Domineres av Intel

Ontario-brikken kan gjøre AMD konkurransedyktig i markedet for minibærbare pc-er, som domineres av Intel. Intels Atom-brikker, som brukes i de fleste minibærbare maskiner i dag, har også integrert grafikkprosessor, men har blitt kritisert for dårlig grafikkytelse. En brikke med integrert støtte for DirectX-11 skal kunne spille av video i full 1080p-kvalitet på små skjermer.

Dell har offentlig sagt at de vurderer å bruke Fusion-brikker fra AMD på grunn av fordelene i størrelse og energiforbruk.

Les om: