AMD vurderer å kjøpe Ageia

AMD vurderer å kjøpe Ageia

AMD vurderer å kjøpe opp selskapet Ageia – selskapet som står bak fysikkakselerasjonskortet Physx. Trekket fra AMD kommer kort tid etter at Intel kjøpte opp fysikkselskapet Havok.

Richard Huddy hos AMD uttalte nylig at GPU-fysikk var død ettersom Intel hadde kjøpte opp fysikkeksperten Havok. Sistnevnte selskap utvikler programvareløsninger for fysikkakselerasjon i spill og annen forskningsrelatert programvare.

Nå har samme Huddy uttalt til nettstedet Custom PC at selskapet vurderer å kjøpe opp Ageia – men bare dersom prisen er riktig. AMD sier at prisen som Havok hadde satt på seg selv var urimelig høyt, gitt at selskapet er kun en utvikler av et nisjeprodukt rettet mot et nisjemarked. Men Huddy innrømmer samtidig at fysikkakselerasjon vil bli viktigere i tiden som kommer på grunn av oppkjøpet av Havok, og at AMD vurderer sine muligheter på dette området.

Ageia har som kjent ikke hatt den store suksessen etter at selskapet lanserte sitt Phsyx-kort for et år siden. Etterspørselen av disse kortene har vært lav og prisen på kortet ble nylig satt ned til $99.

AMD sliter som kjent økonomisk i disse dager og en avtale med Ageia virker ikke å være spesielt realistisk – uansett hvor riktig prisen Ageia skulle kreve. Problemet til AMD er også det at Ageia er fullstendig klar over at flere aktører er på utkikk etter et selskap med spisskompetanse på fysikkakselerasjon, som følge av Intels oppkjøp av Havok. Dette bidrar til å presse prisen på Ageia ytterligere.

LES OGSÅ: Seriøs spillbærbar fra Dell