AMDs firekjerner raskere enn Intel

AMDs firekjerner raskere enn Intel

Det har tatt lovlig lang tid å utvikle AMDs første firekjerneprosessor, nå kan det se ut til at resultatet av alle utsettelsene er et råskinn av en prosessor.

AMD har det tungt om dagen, med dårlige økonomiske resultater å vise til, og stadige utsettelser på lanseringsdatoen for både nye prosessorer og grafikkort. De siste meldingene fra selskapet burde få en del investorer til å puste lettet ut.

LES OGSÅ: Quad Core for allmuen

Det føles ut som en liten evighet siden Intel lanserte sine første firekjerneprosessorer, en teknologi de så langt er alene om å bruke. AMD har jobbet på spreng med å få klar sine firekjerneprosessorer.

Nå ser det ut til at all den ekstra utviklingstiden har betalt seg, i alle fall om en skal tro på AMDs egne ytelsesprognoser. I bunnen av AMDs nye prosessorserie ligger Barcelona-arkitekturen, som skal kjempe mot Intels Clovertwon-arkitektur.

AMDs nyeste ytelsesberegninger viser at Barcelona er opp mot 50 prosent raskere enn Intels Xeon-prosessorer med samme klokkefrekvens. Selskapets første prognoser var på 40 prosent, men de har nå altså blitt oppjustert til 50 prosent.

Selskapet har ikke gått ut med nøyaktige klokkefrekvenser for de nye prosessorene, men hevder at Barcelona er raskere enn Intels beste firekjerneprosessorer på samme klokkefrekvens. Intels raskeste Xeon-prosessor kjører på 2,66 GHz.

AMD har også bekreftet at de kommer med to nye tokjerneprosessorer i Opteron-familien, 2222 SE og 8222 SE. Selskapet hevder at den nye 3 GHz Opteron er kraftigere enn Intels Xeon 5100.

Les mer hos TG Daily.

LES OGSÅ: AMD med kjempetap i første kvartal

Les om: