AMDs nye server har Intel-prosessor

AMDs nye server har Intel-prosessor

Blant AMDs første servere etter oppkjøpet av Seamicro tidligere i år er en modell med Ivy Bridge-prosessor fra Intel.

AMD annonserte tidligere i år at de betaler 334 millioner dollar for serverselskapet Seamicro som del av en datasentersatsing. Denne uken lanserte AMD sine første servere etter oppkjøpet.

Seamicro SM15000 er en ny datasenterplattform med støtte for både AMD- og Intel-prosessorer, som viser at AMD er villig til å samarbeide tett med det som ellers er selskapets rival i prosessormarkedet.

Intel-støtte

AMD har annonsert to nye servermodeller. Den ene modellen er basert på AMDs kommende Piledriver-prosessor, leveres med 64 åttekjerners prosessorer med til sammen 512 kjerner per enhet, eller 2 048 serverkjerner for hele 10U-racket.

Den andre modellen bygger på Intels Ivy Bridge-prosessorer, nærmere bestemt Xeon E3-1265Lv2.

Serveren støtter inntil 32 gigabyte DRAM for Intel-prosessorer eller 64 gigabyte for AMD-prosessorer, og har 16 ti-gigabits Ethernet-porter. Seamicros servere ble først levert med 32-bits Atom-prosessorer fra Intel, men har senere blitt oppgradert til 64-bits.

Begge modellene skal være tilgjengelige på markedet i løpet av november. I mellomtiden vil AMD tilby en modell med Intels Xeon E3-1260L-prosessorer i Sandy Bridge-familien.

Direktelagring

En vel så viktig nyhet i den nye lanseringen er AMDs nye Freedom Fabric. Det nye lagringsgrensesnittet gir Seamicro-serverne tilgang på inntil 1 408 harddisker og ssd-er med en samlet kapasitet på over fem petabyte.

Lagringen er direkte tilknyttet serveren, slik at det ikke er nødvendig med et lagringsnettverk. Serveren skal ifølge AMD dermed være egnet for høykapasitetslagring og big data.

AMD annonserte også tre nye lagringssystemer som del av sin nye Freedom Fabric Storage-serie: FS 5084-L med inntil 336 terabytes kapasitet, FS 2012-L med inntil 48 terabytes kapasitet, og FS 2024-L med inntil 24 terabytes kapasitet, førstnevnte i 5U-formfaktor, de to andre som 2U.

INTEL-STØTTE: Hovedkortet i AMDs nye Seamicro-servere støtter Intels Ivy Bridge-prosessorer med inntil 32 gigabyte DRAM og 64 gigabyte for AMDs Piledriver-prosessorer. (Foto: IDG News Service)

Les om:

Komponenter