Amstrad er historie

Amstrad er historie

En av 80-tallets store pc-produsenter selges til sin største kunde.

Amstrad-navnet blir borte når selskapet nå blir en del av medieselskapet British Sky Broadcasting (BSkyB). BSkyB har de siste årene vært Amstrads største kunde, og kjøper nå selskapet for 125 millioner pund for å få bedre styring med utviklingen av satelittmottakere og tilhørende produkter.

25 prosent av pc-markedet

På slutten av 80-tallet hadde Amstrad en fjerdedel av det europeiske pc-markedet, med sin rimelige MS DOS-baserte PC1512, med en klokkefrekvens på 8 MHz og 512 KB minne. Sterk konkurranse fra andre pc-produsenter og rene spillmaskiner fra Commodore, Amiga og senere Sega og Nintendo, gjorde at Amstrad begynte å konsentrere seg mer om telekommunikasjon på 90-tallet.

Etter en periode som produsent av ulik konsumentelektronikk og mobiltelefoner har selskapets hovedinntekskilde vært satellittmottakere de siste ti årene. BSkyB har vært kunde siden sin oppstart i 1989, og sto det siste året for hele 75 prosent av Amstrads salg. 40 år etter selskapet ble stiftet og 20 år etter storhetstiden, går Amstrad over i historiebøkene når overtakelsen fullføres senere i høst.

Les om:

Komponenter