Analytiker: - Fordel å være først ute

Analytiker: - Fordel å være først ute

- Apple har helt klart en fordel i å være først ute, sier analytiker Adam Leach om Ipad 2-lanseringen. Han tror konkurrentene vil få det tøft.

Analytikerbyrået tror at enheter som kjører Googles Android-plattform ikke kan ta igjen Apple før i 2015.

Rask bevegelse

- Apple har helt klart en fordel i å være først ute. Samtidig har konkurrentene vært raskt ute med å skape enheter fra store merkevareleverandører som Samsung, Motorola, Hp og Htc. Alle har de som mål å gjenskape Apples erfaring, noe som er vanskelig å matche, sier analytiker Adam Leach ifølge IDG News.

Leach mener at når markedet er i så rask bevegelse, ble Apple tvunget til å lansere sin nye versjon av Ipad for å være i forkant.

- Mye av den raske veksten på nettbrettmarkedet kan tilskrives Apple Ipad, en enhet som utgjorde 90 prosent av det totale markedet i 2010. De resterende ti prosentene av leveransene i 2010 ble bygget opp av enheter som kjører varianter av Googles Android, sier han.

Les også: - Ipad har fire år igjen på topp

Gjenskaper

Leach tror de fleste leverandører er ute etter å utnytte Googles nyeste versjon av Androids operativsystem honeycomb for å levere en brukeropplevelse som kan konkurrere med Apples egne ios.

- Men noen leverandører, spesielt Hp og Rim, velger å investere i sin egen programvare-plattform, sier han.

Google overtar

- Imidlertid vil enheter basert på Googles plattformer kjøre forbi de som er basert på Apples plattform innen 2015, når vi varsler henholdsvis 36 prosent og 35 prosent markedsandeler i totalmarkedet, fortsetter Leach.

Til sammenligning var Ovums anslag på ti prosent for Google og 90 prosent for Apple i slutten av 2010.

Les om: