Analytiker skeptisk til iTablet-rykter

Analytiker skeptisk til iTablet-rykter

En ny rapport fra Taiwan hevder "iTablet" kommer i februar 2010. - Ikke sånn Apple gjør business, mener analytiker.

Den beryktede tavle-maskinen til Apple kommer i februar 2010, skriver Taiwan Economic News.

Tavle-maskinen vil ha en 9,6 tommers skjerm, det samme multitouch-grensesnittet vi kjenner fra iPhone og iPod touch, en prosessor fra P.A. Semi og en HSDPA-oppkobling.

Ifølge rapporten fra Taiwan Economic News vil prisen ligge på rundt 800 dollar og 1000 dollar.

Det er ikke første gang det dukker opp historier om en tavle-maskin fra Apple. Det har vært mye snakk om en slik enhet, som analytikerne har kalt en "iPod på steroider".

I mai spådde Piper Jaffray-analytiker Gene Munster at Apple ville lansere en tavle-maskin som ville koste mellom 500 dollar og 700 dollar i begynnelsen av neste år.

- Villedende informasjonskampanje

Ryktene tok seg opp rett før Apples utviklerkonferanse i juni, men heller ikke da ble noen "iTablet" lansert. Og selv om spekulasjonene fortsetter å leve sitt eget liv, begynner noen analytikere nå å bli lei.

- Det gir mening, det henger sammen, klart det, sier Ezra Gottheil, analytiker ved Technology Business Research til IDG News.

- Men jeg begynner å tro at dette bare er en gjeng med folk som tror hverandre, eller kanskje til og med en villedende informasjonskampanje fra Apple.

Ifølge IDG News stiller Gottheil seg særlig skeptisk til hvor detaljert rapportene fra Taiwan er.

- Kildene navngir selskaper og de navngir komponenter. Det er ikke sånn Apple pleier å operere, mener han.

Analytikeren forteller at Apple gjør sitt ytterste for at leverandører skal holde tett om hva de gjor for selskapet.

- Ting tyder helt klart på at det virker fornuftig for Apple å gjøre noe i kategorien "større enn en iPod touch", men jeg er ikke sikker på om denne rapporten gir noe mer bevis på at så er tilfelle. Det begynner nesten å se ut som om folk bare leker med tanken.

Les om: