Android-brett fra HP

Android-brett fra HP

Rimelig 7-tommer med Android 4.

HP benyttet ukens Mobile World Congress-konferanse til å avduke sitt første Android-baserte nettbrett.

Slate 7 er i USA oppgitt til å få en veilendende pris på 169 dollar. Dette skulle i teorien kunne gi en markedspris i Norge på godt under 1 500 kroner inklusive mva. Og prisen bør nok også være et stykke under dette når man ser spesifikasjonene opp i mot noen av konkurrentene.

Nettbrettet er rettet mot konsumentmarkedet og er i første omgang basert på Android 4.1. I henhold til størrelse og pris vil blant annet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 og Asus Nexsus 7 være blant konkurrentene. Dette er nettbrett som riktignok allerede kjører Android 4.2.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C - Nettbrett og pc i ett

HP Slate 7 vil være basert på en tokjernet Coretex-A9-prosessor på 1,6 GHz, 1 gigabyte minne og 8 gigabyte lagringsplass, men via minnekort kan lagringskapasiteten utvides. Vekten er på 368 gram og skjermoppløsningen er på 1024 x 768 punkter. Skjermoppløsningen er dermed lavere enn på for eksempel Galaxy Tab 2 7.0 og Nexus 7 som begge har 1280 x 800 punkter.

På det amerikanske markedet skal Slate 7 bli tilgjengelig i løpet av april måned. Det ble ikke lagt fram informasjon om tilgjengelighet i andre markeder.

LES OGSÅ:

TEST: Dell Latitude 10 - Surface-konkurrent med skikkelig Windows

Les om: