Android-ur får GPS og enklere musikk

Android-ur får GPS og enklere musikk

Google slipper kjekk oppdatering til Android Wear-ur.

Teknologibransjens største hype det siste året, sånn omtrent, har vært smartur av ymse slag. Google og Samsung er blant selskapene som har jobbet mest med halvsmarte dingser som skal erstatte det vanlige armbåndsuret ditt, og brennhete rykter hevder at Apple vil lansere sitt smartur denne uken.

Derfor kom det ikke som noen stor overraskelse at smartur med varierende grad av smarthet og klumpete eller lekker design var noe av det som fikk mest oppmerksomhet både før og i løpet av IFA-messen i Berlin, som fortsatt skal holde det gående et par dager til.

For øyeblikket er det LGs kommende G Watch R og Motorolas Moto 360 som får mest oppmerksomhet, med stilig design og Android Wear på innsiden.

I en melding rett før helgen kunne Google fortelle at de i løpet av et par uker planlegger å gi ny og nyttig funksjonalitet til smartur basert på Android Wear.

Det er i første omgang snakk om å legge til navigasjonsfunksjonalitet til Android Wear-ur som har gps-mottaker, samt å legge til rette for å lagre musikk rett på smarturet, fremfor å måtte streame via telefonen.

Til trening eller navigasjon

Med GPS-støtte på plass ser Google for seg at Android Wear-urene kan brukes til å måle hastighet og avstand når man er ute på en joggetur, eller som vanlig navigasjonsløsning når du prøver å finne frem.

Ettersom er det litt krøkkete å holde uret inn til øret for å høre på musikk, ser Google for seg at du med den nye musikkavspillingsmuligheten, kan slippe å få veien om telefonen når du skal lytte til musikk via et Bluetooth-hodesett.

En kanskje ikke like nyttig, men heller litt morsom funksjon, er muligheten for å laste ned nye urskiver til Android Wear. Dermed kan du bytte utseendet på uret ditt, i tillegg til at du får flere tilpasningsmuligheter når det gjelder apper og meldinger fra disse. Nye ur-temaer vil kunne lastes ned fra Google Play-butikken.

Den kommende oppdateringen vil fungere både på smartur som er i salg nå, og på kommende modeller.

Enn så lenge er utvalget av Android Wear-enheter ganske tynt, men de kommende måneden er det ventet et vell av nye smartur med Googles mini-OS.

Komponenter