Angry Birds flyr til Hollywood

Angry Birds flyr til Hollywood

De sinte fuglene møter animasjonsfilmen Rio i nytt spill.

Drømmen for mange skuespillere er å dra til Hollywood.

Dit drar også de sinte, finske fuglene fra spillsuksessen Angry Birds.

Les også: Apps blir dyrere

Der møter de en rekke andre fulger fra den kommende animasjonsfilmen Rio, som lanseres av filmstudioet 20th Century Fox.

Filmen Rio er fortellingen om de to fuglene Blu og Jewel som tar opp kampen med fuglesmuglere i eksotiske Rio de Janeiro i Sør-Amerika.

Les også: Sony vil ta spillere fra Apple

Rovio bidrar med det de kan best. Resultatet av denne sjangerblandingen er spillet "Angry Birds Rio". Spillet følger et tilsvarende plot som animasjonsfilmen.

Lanseringsdato for spillet er satt til mars, og vil i første omgang ha 45 forskjellige brett. Flere er lovet i senere oppdateringer.

Les også: Photoshop for iPhone

Rovios Angry Birds har kommet på en lang rekke spillplattformer, og i henhold til pressemeldingen skal spillet først lanseres for smarttelefoner og nettbrett - det burde tilsi at alle iOS-enheter, fra iPod touch via iPhone til iPad er støttet ved lanseringsdato. Om det blir en HD-versjon for iPad helt i starten er uvisst.

Intet er nevnt om pris - dagens priser på 6 til 11 kroner for den vanlige versjonen og 29 kroner for HD-versjonen. En kan anta en tilsvarende prissetting, spesielt reklameverdien tatt i betraktning.

Trailer for spillet og filmen nedenfor.

Pressemelding via Rovio.