Angry Birds kommer til konsoll og Facebook

Angry Birds kommer til konsoll og Facebook

Rovio Mobiles enorme spillsuksess Angry Birds kommer med juleversjon, og til neste år kommer spillet til konsoller.

Den finske spillprodusenten Rovio, som har utviklet Angry Birds, melder at spillet er lastet ned over 36 millioner ganger når alle plattformer inkluderes. Bare på iPhone er spillet lastet ned over ti millioner ganger, skriver svenske Macworld.

LES OGSÅ:

Xbox Kinect over millionen

I slutten av november slipper selskapet en julespesial av spillet, likt Halloween-versjonen som kom i forrige måned. I går bekreftet Rovio at Angry Birds også kommer til flere populære spillkonsoller som Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Wii. Direktør i Rovio, Peter Vesterbacka, sier til BBC at konsollversjonen sannsynligvis kommer i første kvartal neste år.

Griseperspektiv

I forrige uke avslørte Rovio at Angry Birds 2 er under utvikling. Det nye spillet er imidlertid ikke en direkte oppfølger, men et helt nytt spill som denne gangen baseres på de onde grisenes perspektiv, isteden for de sinte fuglenes.

- Grisene kommer til å være mye mer aktive, og ikke bare bli skutt på med sprettert av fugler, sier Vesterbacka.

LES OGSÅ:

StarCraft blir høyskolekurs

Rovio jobber også med å utvikle et spill for Facebook, men har ikke oppgitt noen detaljer om hva det vil handle om.

Større enn Tetris

Rovio opplyser at selskapets målsetning er å gjøre Angry Birds større enn Tetris. Tetris er det mest solgte spillet for mobiltelefoner gjennom tidene, med over 100 millioner solgte eksemplarer siden 2005.

Hvis du ikke kan få nok av Angry Birds, kan du glede deg over at Rovio nå har åpnet en nettbutikk der selskapet selger plysjkosedyr av de populære, men akk så sinna fuglene.

LES OGSÅ:

Ny ARM-prosessor gir spill og 3d på smarttelefoner

Se forøvrig den satiriske og fantastisk morsomme Angry Birds parodivideoen som har gått som en farsott på YouTube den siste uken, med nesten 1,5 millioner visninger siden 21. november. Filmen er laget av det israelske komedieprogrammet ”A Wonderful Country”.

Les om: