Angry Birds i nettleseren

Angry Birds i nettleseren

Spillsuksessen er blitt gratismodul for Google Chrome.

Google lanserer App Store i egen nettleser.

Og spillet Angry Birds flyr rett inn i Googles nyåpnede Chrome Web Store. Det betyr at du nå kan spille Angry Birds i Chrome-nettleseren på din Mac - eller din Windows-pc.

Også utviklere vil være glade, siden Google kun tar fem prosent av omsetningen fra butikken - i motsetning til Apples 30. Apple har sannsynligvis større utgifter i forbindelse med kurasjon og sertifisering av alle apps.

Kun på Chrome - foreløpig

Dermed inntar de flyvende fjærkreene enda en plattform - nettleseren. I første omgang er det kun Google Chrome-nettleseren som kan kjøre web-versjonen, men rent teknisk er det intet i veien for at også andre programmer kan kjøre modulen som er bygget over WebGL og også har Canvas-support.

Selve spillmodulen er for det meste bygget i HTML5, noe som i seg selv er et bevis på hva man faktisk kan få til med en moderne nettleser. Dessverre er man fremdeles avhengig av Flash for å kjøre spillet.

Spillet kommer i en SD- og en HD-versjon, tilpasset tilgjengelig båndbredde - og kan også spilles i offlinemodus når du ikke er koblet til nett.

Canary

I første omgang er spillet gratis, og er til og med tilpasset Chrome-estetikken med egne Chrome-bomber. Og egne Chrome-brett som ikke tidligere er sluppet. Og så heter jo Googles nyeste 'alpha-build' av Chrome passende nok Canary. Så det.

Du kan laste ned Googles Chrome Canary for Mac gratis her .

Du kan laste ned Angry Birds fra Chrome Web Store gratis her .

PS: Nedenfor en video av tomanns coverbandet Pomplamoose som har spilt inn Angry Birds-temaet. Artig.