Åpne Office 2007-filer fra Gmail

Åpne Office 2007-filer fra Gmail

TIPS: Slik bruker du Gmail til å åpne filer som er lagd i Office 2007.

Google har nå bygd inn konvertering fra ".Docx" til html i Gmail. Det gjør at Gmail kan benyttes som et enkelt verktøy for å få lest innholdet i ".Docx"-dokumenter du måtte kommer over.

Etterhvert som flere oppgraderer til Office 2007 vil stadig flere lagre dokumenter i .DocX-formatet som benyttes i Office 2007.

Det er en forutsetning for å få benyttet mange av de nye funksjonene, spesielt nye stiler og andre grafiske elementer at filene lagres som .docx.

Les vår store Office 2007-guide.

Du kan naturligvis laste ned Microsofts konverteringsprogram for docx-dokumenter, men dette er en stor fil å laste ned, og i noen tilfeller sitter du kanskje bare på en lånt pc eller en pc der du ikke ønsker å legge inn denne konvertereren bare for å titte på en fil.

Da kan det være langt enklere å maile filen til en Gmail-konto, og åpne den der. Når du får en e-post med docx-filer får du nå tilbud om å se den i html-format isteden (se bilde).

Tilsvarende på-sparket-konvertering har Google implementert i søkemotoren sin, se under:Også i søkemotoren til Google kan man fra nå av åpne html-versjoner av Docx-dokumenter man måtte komme over, på samme måte som man kan åpne html-versjoner av pdf-dokumenter. Dette går langt raskere og kan ofte være tidsbesparende.

Les om: