Åpner nytt anlegg i Litauen

Kitron utvider med nytt produksjonsanlegg og senter for ingeniørtjenester i Kaunas.

Kitron-konsernet produserer elektronikk og relaterte tjenester for flere bransjer, inkludert forsvar, luftfart, energi og telekom. Selskapet har drevet i Litauen siden 2001, og har omlag 430 ansatte ved produksjonsanlegg i Kaunas og Užliedžiai. Totalt har selskapet 1.200 medarbeidere i Norge, Sverige, Tyskland, Kina og USA i tillegg til Litauen.

Nå åpner selskapet nytt anlegg og senter for ingeniørtjenester i Kaunas med en investering på nesten 60 millioner kroner. Nybygget dekker 5.000 kvadratmeter, en god utvidelse i det eksisterende 13.000 kvadratmeter store produksjonsområdet i landet. 

Det blir også plass til 60 nye medarbeidere, og betyr at Litauen ikke lenger bare vil være et produksjonsområde, men skal også utvikle nye produkter, spesielt innen ingeniørtjenester.

- For å fortsette å vokse er det strategisk viktig for oss å utvikle ingeniørtjenester og å utvide vår kapasitet. Vi vil fokusere spesielt på ansattes kompetanse og opplæring ettersom høyt kvalifiserte fagfolk som er aktivt involvert i utviklingen av nye produkter, er vår største styrke, sier Mindaugas Sestokas, administrerende direktør i Kitron i Litauen i en melding.

Komponenter