App Store - ett år etter

App Store - ett år etter

58 000 applikasjoner og én milliard nedlastinger på ett år gir Apple grunn til å ferie.

App Store fyller ett år. Da programbutikken for iPhone og iPod touch åpnet sine dører den 11. juli i 2008, fantes det rundt 500 applikasjoner tilgjengelig for nedlasting. På ett år har det blitt over 58 000 programmer å velge mellom. Antall nedlastinger har for lengst passert én milliard.

- Mer enn femti tusen apps og en milliard nedlastinger taler for seg selv. App Store er en udiskutabel suksess. Den har satt standarden for hele industrien, sier analytiker i Interpret, Michael Gartenberg til vårt søsternettsted Macworld.com.

LES OGSÅ:

Milliard-grensen sprengt

Ettårsjubileumet går ikke ubemerket hen. Apple har til og med åpnet en ny seksjon på onlinebutikken som markerer App Stores første år i drift. Her finner vi noen av selskapets favorittspill og vanlige applikasjoner. Og selskapet har god grunn til å sprette sjampanjen. På ett år har listen over applikasjoner vokst seg enorm. Ifølge en oversikt på Macworld.com finnes det mer enn 58.000 applikasjoner. I tillegg programbutikken én milliard nedlastinger i april. Med den nye iPhone 3GS er det ingenting som tyder på at populariteten vil avta.

Dette har trolig også Apples konkurrenter innsett. Google, Palm, Research In Motion (RIM) og Nokia har alle fulgt i deres fotspor med å åpne programbutikker for mobiler. Vodafone og Microsoft planlegger også å gjøre det samme. Analytikere tror imidlertid selskapene vil slite med å oppnå den samme suksessen som Apple. Avi Greengart, analytiker i Current Analysis, tror først og fremst dette skyldes brukervennligheten på App Store, både for utviklere og vanlige forbrukere.

- Det er enkelt for utviklere å lage programmer og det er enkelt for forbrukerne å laste dem ned, sier Greengart til Macworld.com

LES OGSÅ:

iPhone-utviklere tjener godt på reklame

App Store har fått mye kritikk for at det finnes for mye søppel og programmer uten mål og mening. Interpret-analytiker Michael Gartenberg mener imidlertid ikke dette spiller noen rolle, fordi det likevel finnes så mange programmer som faktisk utnytter og utvider mulighetene til iPhone og iPod. Avi Greengart er enig, men mener likevel at App Store møter flere utfordringer i fremtiden.

- Ettersom antall applikasjoner øker, vil det bli vanskeligere for folk å finne relevante programmer og for utviklere å nå ut til massene med sine programmer, mener han.

Apple sliter fortsatt med å få til en smertefri godkjenningsprosess for å få applikasjoner ut u butikken sin. Utviklere klager på at det tar for lang tid fra de legger inn en app til godkjenning til den blir lagt for salg. I tillegg fortsetter selskapets begrunnelser når de avviser applikasjoner å være et mysterium. En enorm vekst til tross, Apple har all grunn til å kose seg i toppen.

- Selv om dette er problemer for Apple, er det problemer som deres konkurrenter ville elske å ha, sier Avi Greengart.

LES OGSÅ:

Apple fjernet porno-app

Les om: