App Store plagiat-plages

App Store plagiat-plages

Pass på når du kjøper tredjepartsprogrammer til din iPhone.

Det er mange personer som ser App Store som en gylden mulighet til å tjene en slump penger. Men ikke nødvendigvis på moralsk vis. Den siste tiden har det dukket opp flere eksempler på rene plagiat-programmer, melder Macworld.se.

LES OGSÅ:

- Altfor mye søppel hos App Store

Et av eksemplene er «løgndetektor»-programmet TouchScan Pro. Programmet er en eksakt kopi av TouchScan (nylig omdøpt til TouchScan Ultimate). Bortsett fra navnet, er den eneste forskjellen mellom de to fargen på ikonet - blått i stedet for grønt. Begge programmene koster syv kroner.

I noen tilfeller er plagiat-programmet en gratisversjon av den originale som koster noen kroner. Copter Free reklamerer med at «hvis du liker iCopter, kommer du til å elske Copter Free».

- Ikke vårt ansvar

Ifølge Ars Techninga mener Apple at de umulig kan holde styr på om et program er en kopi av et annet, og at det eneste rådet de kan gi er at utviklere drar plagiatorene inn for retten. På den andre siden mener utviklerne som er utsatt for plagiat at Apple i det minste bør fjerne kopiene på forespørsel.

Det finnes over 25 000 iPhone-programmer tilgjengelig via App Store, som ble lansert i juli 2008. Det er ingen tvil om at iPhone-programmer er populære, men den siste tiden har Apple mottatt en rekke klager fra brukere som mener det er altfor mye søppel på App Store.

Les om: