Appen som alle flyreisende må ha

Appen som alle flyreisende må ha

Oslo Lufthavn AS (OSL) har fått sin egen offisielle app for iPhone og iPad. Vi har prøvd den.

Oslo Airport er navnet på den nye appen, som ble lansert fredag 8. juli. Gratisprogrammet gir deg en masse nyttig informasjon om det meste som berører passasjerer som befinner seg på Gardermoen eller er på vei til eller fra flyplassen.

Appen kommer for Google Android-baserte mobiler og nettbrett også, men Apphuset opplyser til Macworld.no at utgivelsesdatoen for Android-versjonen ikke er fastsatt ennå.

Sikkerhetskontroll-køen

Appen gir deg til og med hyppig oppdaterte webkamera-bilder fra sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn sammen med estimert ventetid i sikkerhetskontrollen.

I tillegg får du en masse annen fly- og reise-relatert informasjon som du tidligere måtte bruke flere forskjellige apper til å hente inn. Oslo Airport-appen gir deg blant annet oversikt over alle fly som er på vei til eller fra Gardermoen flyplass.

Dessuten kan du legge din egen flytur til en såkalt MyFlight-liste. Da får du all nødvendig informasjon om din avgang eller ankomst, inkludert melding om når det er på tide å gå til gaten.

Du får også informasjon om de aktuelle tog- og buss-rutene og -rutetidene både for Flytoget, regionaltog, Flybussen og andre bussruter.

Hvis du kjører til flyplassen i egen bil, vil du ha nytte av parkeringsoversikten som appen byr på, inkludert kart som viser de forskjellige parkeringsmulighetene i nærheten. Her får du også en prisoversikt som viser hvor mye billigere det er å parkere et lite stykke unna flyplassen enn i parkeringsanlegget på selve flyplassen.

I tillegg inneholder appen en grei oversikt over restaurant- og shoppingtilbudene på flyplassen, inkludert aktuelle pristilbud.

Godt førsteinntrykk

Macworld.no har ikke rukket å teste Oslo Lufthavn-appen realistisk under besøk på flyplassen ennå, men en «prøvekjøring» på kontoret ga et godt førsteinntrykk av appen. Det er veldig praktisk å ha så mye forskjellig informasjon samlet på ett sted.

Web-kameraet er montert høyt oppe rett over sikkerhetskontroll-området, men det er naturligvis bare køen utenfor sikkerhetskontrollen du ser, ikke selve kontrollen. Stillbildene oppdateres fire ganger i minuttet.

Så vidt Macworld.no kan bedømme, er det vanskelig å identifisere personene på webkamera-bildene, selv om det neppe er helt umulig å plukke ut bekjente og familiemedlemmer utfra klær, sammensetningen av reisefølget og så videre. Men vi ser ikke bort fra at det kan bli en ny sport å vinke til kjente som følger med på OSL-appen rett før man forsvinner inn i avreisehallen.

Vi håper imidlertid at webkamera-tjenesten vil være mer stabil enn den var akkurat da vi prøvde den på lanseringsdagen. Da opplevde vi at tjenesten tidvis ikke var tilgjengelig.

MyFlight – kjekk å ha

Den funksjonen vi tror kan bli mest populær, er MyFlight-opplegget der du kan følge med på mobilen når det er tid for å gå til gaten for å rekke akkurat ditt fly. Dermed slipper du å lete etter info-skjermene på flyplassen. Det finnes jo en masse steder å oppholde seg på Gardermoen der man ikke ser avgangsoversikten.

Det er altså Apphuset AS i Oslo som har utviklet Gardermoen-appen på vegne av Oslo Lufthavn AS. Appen kan lastes ned gratis fra iTunes App Store , og den er altså tilpasset både iPhone og iPad.

Les om: