Apple i 2009 - en oppsummering

Apple i 2009 - en oppsummering

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ukas video er hentet fra vår internasjonale nyhetstjeneste IDG News Service.

2009 var et godt år for Apple, med lansering av en rekke nye produkter som nye MacBook-er, iPod-er og en ny iPhone. I tillegg kom Steve Jobs tilbake fra permisjon. Rent økonomisk går det også svært bra.

Se en oppsummering av viktigste Apple-begivenhetene i videoen ovenfor (ps: videoen er på engelsk).

Ukas rykter:

Toshiba har annonsert at produksjonen av NAND-flashminne på 64 gigabyte er i gang. Full produksjon ventes allerede til våren. Det innebærer med stor sannsynlighet at neste toppmodell av iPhone kommer til å få 64 gigabyte med lagringsplass, mens neste toppmodell av iPod touch får 128 gigabyte, skriver Macworld.se.

Følger Apple tradisjonen kan vi vente oss neste oppgradering av iPhone i juni og neste oppgradering av iPod touch i august/september.

Det er ventet at neste modell av Mac Pro trolig vil bli utrustet med Intels nye sekskjerners Xeon-prosessor som går under kodenavnet Gulftown. Nå har det blitt kjent at Gulftown ikke vil kalles for Core i9, men Core i7-980X der "x"-en står for Extreme Edition, ifølge Macworld.se.

Hver prosessor har seks kjerner og 12 tråder, noe som innebærer at en Mac Pro med doble prosessorer totalt sett har tolv kjerner og 24 tråder. Klokkefrekvensen vil i første omgang bli opptil 3,33 gigahertz, rapporterer HardMac. Planlagt lansering for Core i7-980X er mars 2010, omtrent på den tiden det er ventet at Apple vil lansere nye Mac Pro-maskiner.

Ukas oppdateringer:

Denne uka har Apple sluppet en oppdatering som utvider støtten for RAW-filer i programmene Aperture 2.0, iPhoto '08 og iPhoto '09. Oppdateringen finner du som vanlig via Programvareoppdatering.

Ukas tre mest leste på macworld.no:

1. TEST: Mac mini - Hvor bra er den billigste Mac-en?
Inngangsbilletten til Mac-verdenen, Mac mini, er blitt enda litt bedre.

2. iPhone - den nye telefonkatalogen
Krigen om nummersøk på iPhone er i gang. Vi har testet den nye applikasjonen til 1881.

3. HDMI-inn til 27-tommer iMac
Snart kan Blu-ray, Playstation 3 og andre HDMI-kilder tilkobles nye iMac.

God helg og god jul!

Les om: